Frøslev Træ investerer i unikt maleanlæg

Dato: 31 okt 2017

2 lag maling i én arbejdsproces

Frøslev Træ investerer i unikt maleanlæg

Frøslev Træ investerer i unikt maleanlæg

Frøslev Træ har netop igangsat et unikt maleanlæg, der bringer virksomheden op i Europas øverste liga indenfor professionel overfladebehandling af træ.

Frøslev Træ har netop trykket på startknappen på et topmoderne maleanlæg, der gør den sønderjyske træproducent i stand til at levere det nyeste indenfor overfladebehandlinger. Anlægget er designet så det kan tilrettes maling til både indvendig- og udvendig brug, og i modsætning til traditionelle maleranlæg, kan det nye anlæg i Frøslev påføre 2 lag maling i én arbejdsproces. Dette gør, sammen med 2 selvstændige tørreovne, at malerbehandlingen er både hurtig og effektiv.

Direktør Martin L. Petersen udtaler: ”Vi ser en stadig større efterspørgsel på overfladebehandlet træ, og for os var etableringen af et maleanlæg et naturligt næste skridt i vores ambition om at have al træforædling på én adresse. Med kontrol over hele produktionsprocessen, samt færre interne logistikomkostninger, kan vi altid kortfristet levere kvalitet i top til yderst markedsattraktive priser”.

Træ til tidens byggeri

Tendensen indenfor byggeri og arkitektur peger mod bæredygtighed og hurtigere montagetider. Træ er det mest bæredygtige byggemateriale der findes, og ved at kunne levere træ færdigmalet fra samme matrikel hvor det også er forædlet, reduceres både logistik og håndtering hvilket resulterer i energibesparelse og mindre miljøbelastning.

Ikke kun sort og hvidt

Maleranlægget er leveret af danske Prima Vent som en turn-key-løsning, hvori de 4 malermaskiner fra Ceetec indgår. Malerkabinerne har automatisk indstilling af sprøjtedyser og genbrug af maleprogrammer i PLC-styringen, således de med minimal indstilling er hurtigt klar til at starte produktionen.

”Med denne løsning får Frøslev Træ både et maleranlæg der kan producere store volumener, men også muligheden for at omstille hurtigt til mindre ordrer og dermed maksimal fleksibilitet. I dag er parametre som kort omstillingstid, ensartet kvalitet og minimal maleforbrug afgørende for en effektiv produktion. Med 4 højteknologiske maleautomater fra Ceetec, står Frøslev Træ stærkt rustet til fremtidens efterspørgsel ” udtaler Jesper Frandsen fra Ceetec.

Kapaciteten er op til 2 lastbiltræk pr. skift og de færdige profiler i Frøslevs store sortiment kan enten pakkes pakkevist eller folieret i bundter med 2, 4 eller 6 emner alt efter kundens behov på de daglige leveringer rundt i Danmark og de for Frøslev Træ stigende eksportmarkeder.

Frøslev Træ tilbyder en lang række standardfarver, men det er også muligt hurtigt og effektivt at specialproducere efter kundens ønske inden- og udenfor RAL-skalaen.

Find os også på Building Green i Forum, stand nr.43, onsdag/torsdag.

For yderligere information, kontakt venligst administrerende direktør Martin L. Petersen på telefon 21 74 36 95 eller mlp@froeslev.dk. Se også froeslev.dk.

Referenceprojekter fra Frøslev Træ A/S

AARHUS Ø BADEHUSE

AARHUS Ø BADEHUSE

Nybygning | Aarhus | 500 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Aarhus med 251 lejligheder på 20 etager hvor den e...

Det Flydende Aktivitetshus

Det Flydende Aktivitetshus

Nybygning | København | 8,4 mio.kr

Nybygning af bade-/omklædningsrum i København . Selve byggeriet er påbegyndt ...

Arwos Forsyning

Arwos Forsyning

Nybygning | Aabenraa | 50,0 Mio.Kr.

Nybygning af kontorbygning i Aabenraa . Selve byggeriet er påbegyndt maj 2012...

Fyrværkeriparken

Fyrværkeriparken

Tj.ydelse/Indkøb | Kolding

Tj.ydelse/Indkøb af boligbyggeri m.m. i Kolding . Selve byggeriet er påbegynd...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår