Fremtidssikker isolering fra Nordisk Perlite:

Annonce – Dato 28 Feb 2023

Invester nu og du sikrer de næste generationer.

Nordisk Perlite - Fremtidssikker isolering

Nordisk Perlite, en dansk producent af isoleringsmateriale, har udarbejdet en Environmental Product Declaration (EPD) for deres isoleringsmaterialer, Norlite 0515 SC, 0530 SC og 0560 SC, og er formentligt de første i Europa til at gøre det for perliteisolering.

Opfylder nuværende OG fremtidige bygningsreglementer

At Nordisk Perlite er kommet på banen med en EPD er vigtigt på grund af de stigende miljøkrav, bl.a. i form af kommende byggereglementer, som kræver dokumentation af bygningens klimapåvirkninger ved hjælp af en livscyklusvurdering (LCA) med CO₂-grænser. Norlite isoleringsperlite opfylder disse krav og er fremtidssikret som isoleringsmateriale, da dens deklarerede CO₂-aftryk på kun 5 kg CO₂ per kvadratmeter over en bygnings levetid på 50 år eller mere er langt under de nye grænseværdier for CO₂ ved nybyggerier, som er blevet indført med BR 2023.

Ingen skjulte klimaomkostninger

Nordisk Perlite har indregnet alle dele af Norlite isoleringsperlites livscyklus i deres EPD, hvilket giver bygherrer og arkitekter tryghed for, at der ikke er skjulte klimaomkostninger i valget af Norlite. Det lave CO₂- aftryk skyldes blandt andet en 100 % udnyttelsesgrad af råvaren, anvendelse af overskudsvarme fra perlite produktionen til fjernvarme, ingen materialespild i anvendelsen af produktet, og muligheden for genanvendelse. Nordisk Perlite er stolte af, at Norlite er repræsenteret i EPD'en ved sine reelle densiteter, og at kunderne stort set ikke oplever noget tab i installationsprocessen.

Genanvendeligt og brandklart

Norlite isoleringsperlite kan bruges flere gange, hvilket gør det til et Cradle-to-Cradle-produkt. Norlite isoleringsperlite kan enten genanvendes som isoleringsmateriale eller som letvægtsfyldstof i beton og i værste fald bare deponeres, da isoleringsperlite er et ufarligt stenmateriale. Det er desuden et let og luftigt stenmineral baseret på lavasten, som kan forebygge brand, og som er vandafvisende og dermed kapillærbrydende.

En god investering

Samlet set er Norlite isoleringsperlite en god investering for bygherrer og arkitekter, der ønsker at opfylde de stigende krav fra fremtidige byggereglementer og bidrage til en bæredygtig fremtid med et naturligt materiale til isolering. Det fremstilles hos Nordisk Perlite i Hillerød.

Hent Norlite EPD her

Læs mere om isolering med Europerl Norlite Isoleringsperlite her

Yderligere information: https://nordiskperlite.dk/, tlf. 48 14 07 22.