Fremtidens tagbelægning: Grønne tage øger livskvalitet og økonomi i byer

Annonce – Dato 6 Aug 2020

Ved ikke at overveje etablering af grønne tage på bygningsprojekter, risikerer firmaer og kommuner at miste muligheder for sundhedsmæssige, miljømæssige og økonomiske fortjenester. Derfor har Naver Gruppen A/S også indgået et samarbejde med den norske leverandør Nittedal, der er førende indenfor udvikling af nye produkter for grønne tage.

Fremtidens tagbelægning: Grønne tage øger livskvalitet og økonomi i byer

Grønt tag i forbedret version

Nittedals Taktorv er en nyere udviklet og forbedret version af de allerede kendte grønne tage. Effekten er dokumenteret i et omfattende studie, der har vist at Nittedals specielt udviklede tagtørv er mere effektive til at opsamle vand, dæmpe støjniveau og isolere bygningen end de almindeligt kendte sedumtage. Disse parametre er netop dem, der også i sidste ende giver de største besparelse fra et grønt tag.

Grønne tage opfylder behov for nye løsninger

Traditionelle byggemetoder som imødekommer klimatilpasning har vist sig at være ufordelagtige, og den økonomiske fortjeneste er for lav. Københavns kommune har allerede tilbage i 2010 lagt en strategi for en sundere og mere bæredygtig hovedstad, hvor et af hovedelementerne der skal føre derhen er grønne tage. Fremover kan grønne tage mindske eller eliminere behovet for at skulle etablere vandopsamling i større byggerier, og dermed skabe store besparelser for både kommuner og bygherrer. Ved en revision af planloven i 2012 blev det også muligt for de danske kommuner at stille krav om grønne tage, ud fra nødvendigheden af klimatilpasning, som kun vil stige i fremtiden.

Grønne tage forbedrer livskvalitet og økonomi i byerne, men der er flere fordeleGrønt tag i forbedret version fra Navergruppen

Et eksempel for fremtiden

Siden da har pionerende virksomheder også fået øjnene op for den omfattende mængde offentlige og private fordele ved grønne tage. Grønne tage har givet entreprenører muligheden for at skabe fængslende bygningsprojekter, der øger beboeres levestandard samtidig med at være udrustet til fremtidens udfordringer. Studier viser netop, at udover de almindelig kendte fordele ved grønne tage giver den visuelle diversitet fra grønne områder en positiv påvirkning af fællesskab og forbedrer folks mentale helbred. Nittedals Taktorv har også den fordel, at taget kan tilpasses, så det kan bruges til at opholde sig på, en fordel man ikke kan udnytte hos sedumtage, da planterne ødelægges hvis der bliver gået på dem.

En økonomisk fordelagtig investering

Etablering af grønne tage har også bevist at give bygherrer positivt afkast på deres investering. Grønne tage øger en bygnings omsættelighed, og er med til at skabe et positivt brand, der afspejler virksomhedens eller foreningens evne til at tage initiativ, tænke fremadrettet og være miljøbevidst. Undersøgelser har vist, at bygninger med grønne tage er blevet forbundet med at facilitere flere salg, udlejninger og en øget ejendomsværdi. Derudover har bygninger med grønne tage også vist at have nemmere ved at hyre medarbejdere, og have en lavere rate af medarbejdere, der igen forlader arbejdspladsen. Det er dog ikke overraskende, da grønne tage også har fordele som vandopsamling, lyddæmpning og isolation.

Firmaprofil

Naver Gruppen A/S er nu blevet danske eksperter inden for implementering af denne tagtype, og kan imødekomme ethvert behov eller spørgsmål om grøn tagbelægning på nye projekter. Naver Gruppen A/S er med til at stå forrest, når det handler om at være bedre udrustet til at fremtidssikre nye byggeprojekter, og opfordrer alle, der vil være med til at skabe en bæredygtig fremtid, til også at vælge grønt.

Se mere her

Yderligere information: www.navergruppen.dk, tlf. 7020 1172.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår