Fremtidens møbelkonstruktionspanel, greengridz 100% genbrug og 'Take Back'

Annonce – Dato 3 Dec 2021

De Svanemærkede møbelpaneler kan genbruges igen og igen, og kombinerer styrke og lav vægt med en ekstrem lav CO2 udledning.

Triboo, svanemærkede møbelpaneler

TRIBOO tager med sine møbelpaneler, Greengridz, ansvar for nutidens råvarer, og sætter fokus på at skabe en cirkulær økonomi for fremtiden. Her gør TRIBOO cirkulær økonomi til virkelighed ved at producere og forbruge på en grønnere måde:

Greengridz møbelpanel består af 60% mindre råmateriale i forhold til traditionelle møbelplader, og med den unikke indre gitterstruktur, opnår Greengridz panelet en stor styrke. Samtidig er det markedets eneste Svanemærket letvægtspanel”, fortæller Thomas Nielsen fra TRIBOO i Danmark.

AFFALD FRA FSC-CERTIFICERET SKOVBRUG

Greengridz er lavet af High Density Fiberboard (HDF), som består af resttræ fra savværker og afskæringer, der ofte er tilovers fra udskæring af planker fra træstammer. Dette overskydende træ skaber her et nyt brugbart materiale. Med FSC-Certificeret skovbrug sikres genplantningen af nye træer, og på den måde vil skoven altid bevares. Dette giver et produkt, der både er ansvarligt og bæredygtigt – Greengridz er også Svanemærket og er dermed garant for den mindst mulige miljøbelastning”.

EN NY BÆREDYGTIG LØSNING TIL MØBLER OG VÆGGE

Med Greengridz har møbelsnedkere og andre fået et grønnere alternativ. Det samme gælder arkitekter, fordi panelerne kan bruges i byggeindustrien til at lave bæredygtige vægge samt akustiske paneler.

Triboo, en ny bæredygtig løsning til møbler og vægge

De bæredygtige, cirkulære produkter kan bl.a. ses hos Den Europæiske Rumorganisation (ESA), som har valgt TRIBOO til at hjælpe med indretningen af 6 mødelokaler:

TRIBOO skaber nye værdifulde produkter af værdiløst affaldTRIBOO, møbelpaneler kan genbruges igen og igen

Vi valgte møblerne fra TRIBOO, fordi de er lavet af genanvendelige materialer, som ellers ville have haft en negativ påvirkning på vores planet. Nu er materialerne blevet til innovative og inspirerende møbler. Alle de tusindvis af medarbejdere og besøgende, der fremadrettet skal anvende lokalerne, kan visuelt blive inspireret til at gøre det samme, i relation til deres egen virksomhed”, siger Marco Massaro fra ESA.

TRIBOO SKABER NYE VÆRDIFULDE PRODUKTER AF VÆRDILØST AFFALD

TRIBOO skaber nye produkter og møbler ved at upcycle mange forskellige ressourcer, her i blandt affaldstræ, køleskabe, CD’er, pap, papir og naturfibre. I produktionsmetoderne bruges bl.a. 3D-printere til den bæredygtige produktionsproces. Disse specielle printere arbejder med såkaldt termoplast, der senere kan smeltes om og derfor kan genbruges som råvarer.

MED TRIBOO ’TAKE BACK’ GÅR RÅVARER ALDRIG GÅR TABT

TRIBOO tager ansvar for nutidens råvarer, så morgendagens generationer kan bruge dem. Målet er at realisere det affaldsfrie samfund og at gøre den cirkulære økonomi til virkelighed:

I stedet for at brænde affald eller sælge det i udlandet, gør vi det til højt profilerede produkter. Når du er færdig med at bruge et produkt, returneres det til TRIBOO, og vi sikrer det videre liv for materialet. Der smides ikke længere noget væk! Vi ønsker at skabe et værdisamfund, hvor vi producerer og forbruger på en helt anden måde. Derfor betaler vi den aktuelle råvarepris, når man efter brug leverer produktet tilbage til TRIBOO. Her kører vi 100% efter en cirkulær forretningsmodel”, understreger Thomas Nielsen.

Se mere på www.triboo.dk

TRIBOO, møbelpaneler kan genbruges igen og igen

Mere om produktet Greengridz

Greengridz

Det bæredygtige konstruktionspanel

GreenGridz gør forskellen

GreenGridz gør forskellen

Vi vil gøre danske møbler sunde og cirkulære

Læs mere

Specifikationer

Specifikationer

Tekniske egenskaber ved GreenGridz

Læs mere

Triboo video

Triboo video

Se videoen her

Læs mere