Fremgang i ansøgertallet på landets ingeniøruddannelser

Dato: 21 sep 2017

Nyheden vækker begejstring hos Spæncom

Fremgang i ansøgertallet på landets ingeniøruddannelser

Fremgang i ansøgertallet på landets ingeniøruddannelser

Nyheden vækker begejstring hos betonelementproducenten Spæncom

Danmark mangler ingeniører. Det er noget, den danske byggebranche mærker store økonomiske konsekvenser af, da efterspørgslen efter ingeniører overstiger udbuddet. Derfor er det også glædeligt, at Uddannelses- og Forskningsministeriet netop har offentliggjort tal for de unges uddannelsessøgning. De viser en fremgang til civilingeniør- og diplomingeniøruddannelserne, der går frem med henholdsvis fire og en procent.

Ny undersøgelse

Nyheden vækker særligt begejstring hos betonelementproducenten Spæncom. Her har de nemlig brug for ingeniører til både konstruktionsarbejde, projektledelse og byggepladsstyring. Som et led i en ny strategi for at tiltrække kompetent arbejdskraft har de undersøgt, hvad både ingeniørstuderende og de erfarne ingeniører i byggebranchen vægter højest, når der skal søges nye udfordringer.

”Fælles for begge grupper står faglige og personlige udviklingsmuligheder samt variation i arbejdsopgaverne højt på ønskelisten. For de erfarne ingeniører er visheden om en god ledelse kombineret med en god løn, og i øvrigt en kort transporttid for dem med børn, ofte udslagsgivende for et jobskifte. For de studerende er ønsket om et godt arbejdsmiljø overraskende højest på listen, mens også fleksibilitet i forhold til arbejdsliv og privatliv scorer højt og højere end karrieremuligheder og løn”, siger kommunikationschef hos Spæncom, Per Bachmann.

Nye film skal vække interessen

For at give et billede af hvilke muligheder der ligger i betonelementbranchen, har Spæncom fået produceret en række film, der præsenterer forskellige arbejdsområder.

”Vi oplever, at mange ingeniører ikke ved, hvor mange udviklingsmuligheder der faktisk er i et firma som Spæncom. De har en forestilling om, at betonelementbranchen er meget snæver i forhold til arbejdsområder. Derfor har vi sat os for at præsentere de forskellige områder, man kan arbejde inden for, så ikke kun de studerende, men også ingeniører i andre områder inden for byggebranchen, får øjnene op for de mange muligheder”, forklarer Per Bachmann.

Spæncoms nye film fortæller om virksomhedens værdier, samt hvilke muligheder der er. De forskellige film, der har hver deres arbejdsmæssige udgangspunkt, håber Per Bachmann vil tiltrække ekstra interesse blandt ingeniørerne for både virksomheden og de enkelte fagområder.

Se de fire videofilm fra Spæncom her.

Firmaprofil
Spæncom A/S er en af Danmarks førende leverandører af betonelementløsninger til alle former for byggerier. Virksomheden er leverandør til alsidige opgaver såsom kontordomiciler, etageboliger, kulturbyggerier, skoler, P-huse, stadioner, tanke og lignende. Totalt beskæftiger de ca. 500 medarbejdere i Danmark – fordelt i Aalborg, Kolding, Hedehusene og Vemmelev.

Spæncom er en del af Consolis Gruppen, der er europæisk markedsleder indenfor byggeri og infrastruktur og er specialiseret i at udvikle og producere betonelementløsninger af høj kvalitet. Med ca. 10.000 medarbejdere i 30 lande over hele verden, primært i Europa og Middelhavsregionen, omsatte Consolis Gruppen for € 1,3 mia. i 2015.

Se mere på www.spaencom.dk, tlf. 88888200.

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår