Fra ostekasser til del af Outercore Vinduesfals

Dato: 9 Feb 2021

Hos Outercore har man ambitioner om at ændre måden vi bygger på. Med virksomhedens nye hjørneprofil til vinduesfalsen, produceret af plast fra gamle ostekasser, tages der et stort skridt i retning af at fremtidssikre et af byggeriets kerneprodukter.

Fra ostekasser til del af Outercore Vinduesfals

Ostekasserne bidrager til cirkulær økonomi

Det stærke fokus på at skabe bæredygtige byggematerialer har tilvejebragt et produkt, der er 100 % bæredygtigt. Hjørnet til vinduesfalsen er produceret af genbrugt plast, der tidligere har været kasser brugt til produktion af ost. Nu er plastikken naturligvis rengjort og har fået nyt liv som en hjørneprofil i en Outercore Vinduesfals. Hjørneprofilet er stærkere end den tidligere løsning, og mindsker risikoen for fejl under montagen.

”Og det er ikke kun i produktionen af produktet, vi har fokus på, at det skal være bæredygtigt”, siger Peter Olafsen, salgsdirektør hos Outercore, og fortsætter:
”Vi har også sikret os, at produktet kan genanvendes, når det engang skal pilles ned igen. Elementet er nemlig ikke limet sammen, og derfor kan det nemt skilles ad igen og genanvendes endnu engang. Det er en sikker vej til en miljørigtig produktion og en cirkulær økonomi. Dette designprincip kaldes for ”Design for Adskillelse” (DfD - Design for Disassembly) og er et princip, som indtænker fremtidig nedtagning, adskillelse og udsortering af byggekomponenter og materialer.''

Outercore Vinduesfals en 100 % bæredygtig løsningOutercore vinduesfals-system

Let af bruge og teknisk godkendt

Produktet er allerede blevet taget rigtig godt imod hos de håndværkere, som har arbejdet med det. 
”Vi monterer både fals og vinduer i en arbejdsgang, og det giver et flow, som vi ikke har oplevet før. Falsen monteres udefra, og vinduerne kan monteres med det samme, og dermed viser vores erfaringer fra tidligere projekter, at har vi kunne montere 30-40 vinduer på byggeriet om dagen”, siger tømrerne.

Hurtig lukning af bygningen

”Det er nemt at arbejde med, og vi får lukket bygningen dobbelt så hurtigt, end vi ellers er vandt til”, siger håndværkerne bag boligprojektet Åbyen Grenaa. Med 30 nye udlejningsboliger i fem etager, som i 2021 bliver opført af boligselskabet B45.

Outercore vinduesfals-systemet har en TGA (Teknisk Godkendelse til Anvendelse) og opfylder således de krav, der findes i Bygningsreglementet og dokumenterer, at produktet må anvendes i overensstemmelse med disse.

Yderligere information: www.outercore.dk/, tlf. 71 74 57 47.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår