Fornyelse af kloakker på Aarhus Universitetshospital

Dato: 2 Feb 2017

Sådan undgås driftstop og store gener under kloakrenovering

Fornyelse af kloakker på Aarhus Universitetshospital

Fornyelse af kloakker på Aarhus Universitetshospital

Sådan undgås driftstop og store gener under kloakrenovering

På AUH i Skejby nord for Aarhus har man netop igangsat renoveringen af kloaknettet under fem af bygningerne, der hører til den ældste del af bygningsmassen. Det er entreprenørvirksomheden Aarsleff, der med udgangspunkt i Aarsleff Fornyelsesplaner er i gang med at strømpefore første etape i en fireårig renoveringsplan, der munder ud i et komplet renoveret ledningsnet under den ældste del af sygehuset.

Specielle hensyn på sygehuse

”Fornyelse af kloaknettet via strømpeforing er en rigtig velegnet løsning for os, fordi der skal tages specielle hensyn på et sygehus - som f.eks. friholdelse af brandveje, ambulancekørsel samt den daglige drift. Derfor skal vi for alt i verden undgå, at vores kloaknet bryder sammen, så det bliver nødvendigt at grave det hele op”, fortæller Finn Vendelbo fra teknisk afdeling på AUH i Skejby.

Han er dybt imponeret over, hvor få gener kloakfornyelsen har på driften af hospitalet, og patienterne mærker overhovedet ingenting. Det er bl.a. et resultat af at faldstammerne skæres over, hvorefter der monteres slanger som leder spildevandet uden om de hovedledninger, der er under fornyelse.

Strømpeforinger med 100 års levetid

”Når vi udfører strømpeforinger på f.eks. hospitaler, hvor det er vigtigt, at arbejdet foregår uden større indvirkning på den daglige drift, så foregår det via LED teknologi. Det er i forhold til eksempelvis hærdning via varme eller damp en løsning, der er hurtigere, fylder mindre og giver minimale gener på hospitalsområdet”, forklarer projektkonsulent Brian Højlund fra Per Aarsleff.

En Aarsleff Strømpeforing er testet hos Teknologisk Institut og har alt efter belastningen en forventet levetid på op til 100 år. En strømpeforing er en polyesterforing, der krænges ind i eksisterende, nedslidte kloakrør og derved sparer tid og omkostninger i forhold til opgravning af eksisterende asfalterede eller flisebelagte områder.

Yderligere information, se her 

Referenceprojekter fra Per Aarsleff A/S

Søndervangen Afd. 24

Søndervangen Afd. 24

Anlægsarbejde | Aarhus | 93 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve...

Langkærparken i Aarhus

Langkærparken i Aarhus

Udv.renovering | Aarhus | 471 Mio.kr

Udv.renovering af energi optimering/renove i Aarhus med 862 lejligheder på 3 ...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår