Christiansborg

Anlægsarbejde af retsbygninger i København . Selve byggeriet er påbegyndt juli 2017 med en beregnet byggeperiode på 14 måneder til en anslået udgift på 46 mio.kr.

Bygherren er Folketinget Administrationen . Projektet udføres i form af hovedentreprise . ,.

Andre firmaer som har været indblandet i projekter er eksempelvis GHB Landskabsarkitekter A/S som landskabsarkitekt.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Zurface

Smukt trappeparti i bornholmsk granit

ZURFACE har leveret bornholmsk granit til renoveringen af 400 kvm belægning og 170 meter trappetrin på Christiansborg. Det nye trappeparti har en niveaufri besøgsindgang til Folketingets hovedindgang, der således forbedrer forholdene for kørestolsbrugere. Belægningen består af 90 gange 90 cm store fliser udført i Paradis-gnejs med savede og jetbrændte overflader. Mure og trin er udført i Moseløkke og Helletsbakke-granit, og der er desuden anvendt Blå Rønne til blandt andet kantsten. Der er i alt anvendt 250 ton af de fire bornholmske stentyper.

Christiansborg skal terrorsikres

På anbefaling af Politiets Efterretningstjeneste har Folketingets Præsidium besluttet at opsætte 85 specialfremstillede, dekorative granitkugler udført i Moseløkke-granit sænket ned over stålpullerter i en halvcirkel foran Christiansborg Slotsplads. Kuglerne leveres og produceres af ZURFACE og har til opgave at beskytte Folketinget, de politiske partier, Højesteret og Kongehuset. De har en diameter på 113 cm og vejer i gennemsnit to ton.

I forbindelse med renoveringen af pladsen har ZURFACE desuden produceret diverse specialelementer ligeledes i Moseløkke-granit samt leveret ca. 3.000 kvm brugte og specialfremstillede brosten til belægningen.

Magtcentrum og folkets hus

Christiansborg skal på en gang være rigets magtcentrum og fungere som folkets hus, hvorfor dele af Christiansborg Slot også skal være åbne for offentligheden. Sikringen af Christiansborg skal derfor balancere i feltet mellem offentlig tilgængelighed og tidssvarende beskyttelse af potentielt udsatte personer og instanser. Det er inden for dette spændingsfelt, at GHB Landskabsarkitekter har udtænkt et tidløst udtryk med udgangspunkt i den historiske arkitektur på Slotsholmen.


Belægning Entr.
Cg Jensen A/S
Bygherre
Folketinget Administrationen
Bygherrerådgiver
Emcon A/S
Gravearbejde Entr.
Cg Jensen A/S
Hovedentreprenør
Cg Jensen A/S
Ingeniør
Sweco Danmark A/S
Jord/kloak Entr.
Cg Jensen A/S
Landskabsarkitekt
GHB Landskabsarkitekter A/S
Totalrådgiver
GHB Landskabsarkitekter A/S

Produktkoblinger

Belægning

De rigtige produkter til belægninger.


Projektdetaljer

Kategori:
Områdesikring Fase 2
Adresse:
Folketinget
Christiansborg Slotsplads
KØBENHAVN K
København
Hovedstaden
Budget (Mio. ):
46 Mio.kr
Entr. form:
Hovedentreprise
Byggestart:
Juli 2017
Færdigt:
August 2018
Byggeperiode:
14 Måneder
Oprettet:
2012
Opdateret:
2018-06-25

Relaterede projekter

Retten i Aarhus

Retten i Aarhus

Indv.renovering | Aarhus | 50,7 Mio.kr

Indv.renovering af retsbygninger i Aarhus på 4 etager . Selve byggeriet er på...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår