Flot anvendelse af tegl udløser arkitektpriser

Annonce – Dato 25 nov 2021

Flotte og eksklusive facade og tagelementer skaber vinderprojekter og sætter prik over i’et.

Komproment, flotte og eksklusive facade og tagelementer

Hos Komproment mærker vi arkitekternes interesse efter unikke og smukke skærmtegl, og nu betaler arkitekterne tilbage med priser for suveræn anvendelse af de ægte italienske terracotta-tegl, som Komproment har leveret til hele to prisvindende projekter.

Mest kendt er fortsat Kornets Hus i Hjørring, som er blevet berømt for sin skarpe næsten monolitiske enkelhed. Det er tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter. Om det fortæller Hjørring Kommune, som den 7. oktober gav Arkitekturprisen 2021 til Kornets Hus.

Et enkelt og skulpturelt byggeri rejser sig mellem marker og horisont og fortolker lokalt gårdbyggeri, som et vartegn der rækker ud i verden. ... Byggeriets gennemførte taktilitet og varme nuancer, i husets indre og ydre, byder velkommen og inviterer ...

Komproment, teglfacade

Kornets Hus, Hjørring , Foto: Reiulf Ramstad

Tre dage inden valgte Silkeborg Kommune at give Arkitekturprisen 2021 til Thors Have for bedste boligbyggeri.
Thors Komproment, eksklusive facade- og teglelementerHave er tegnet af Vandkunsten/Sweco, og byggeriet fremhæves for sit præcise og sympatiske bud på en moderne tæt-lav bebyggelse i et markant og moderne formsprog. Det beskrives videre:

Thors Have er udført med en meget sikker fornemmelse for materialitet og detaljering og fremstår skarpt og smukt og danner en venlig og imødekommende landsby midt i fremtidens Silkeborg.

For os er det dejligt at se vores nøje udvalgte terracotta foretrukket i begge tilfælde. Det er skærmtegl med et varm og varieret udtryk, som med efternavnet Nordic netop er tilpasset lys og tradition i de nordiske lande", siger direktør Kim Kristensen, Komproment, som samtidig godt tør gætte på, at såvel naturskifer som tegl og beton kan komme på podiet i de kommende år.

Komproment har i de senere år raffineret deres produktprogram med nuancer og materialer, som alle er kendetegnet ved at være bæredygtige og genanvendelige.

- Vi plejer at sige at fremtidens materialebank er nutidens boliger – sådan tænker og producerer vi. Og så gør det jo heller ikke noget, at der anvendes meget mindre energi på at fremstille skærmtegl end traditionelt murværk. Så måske fortjener vi snart at tage en klimapris for bæredygtige bygningselementer, slutter Kim Christensen.

Foto: Thors Have, Silkeborg

Yderligere information: salg@komproment.dk, +45 96 52 07 10

Referenceprojekter fra KOMPROMENT ApS

Uglevænget

Uglevænget

Nybygning | Køge | 20-25 Mio.Kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Køge med 13 lejligheder på 2 etager . Selve ...

Gaardhaverne

Gaardhaverne

Rækkehusprojektet “Gaardhaverne” i Høje Taastrup har netop modtaget licensb...

Kornets Hus

Kornets Hus

Kornets Hus er Danmarks nye, flotte og samtidig hyggelige center for viden og...

Engparken - Køge Kyst

Engparken - Køge Kyst

Engparken ved køgekyst er blevet beklædt med Komproment’s ZAPPA facadesystem,...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår