Fleksible glaspartier

Annonce – Dato 1 Dec 2016

Nyt alternativ til skillevægge og skydedøre

Fleksible glaspartier

Fleksible glaspartier

Nyt alternativ til skillevægge og skydedøre

Som alternativ til skillevægge og skydedøre kan indvendige glaspartier skabe en mere elegant rumopdeling, ligesom de udnytter dagslyset optimalt. Det forklarer arkitekt maa Per Dybbro, der sammen med leverandøren Vahle selv designet et firefløjet glasparti udført i massivt træ og ultraspinkle dørrammer til sin egen patricierlejlighed i Aarhus fra 1906.

”Glaspartierne giver en elegant og samtidig effektiv afskærmning af eksempelvis stuer, der ligger en suite. Samtidig udnytter man dagslyset optimalt, hvilket især er en fordel i en stueetage eller nordvendte bygningsafsnit, hvor lysindfaldet kan være sparsomt”, fortæller Per Dybbro. 

Fleksible åbningsmuligheder

Hovedgrebet var at erstatte de gamle skydedøre mellem stuerne med et nyt minimalistisk glasparti, som han selv designede i tæt samarbejde med leverandøren Vahle. Resultatet blev et firefløjet glasparti i massivt træ med ultraspinkle dørrammer, hvor hver fløj er opdelt i tre glasfelter.

Det fleksible glasparti er konstrueret, så det nemt kan åbnes efter den ønskede grad af afskærmning, fra helt lukket til helt åbent med fuldstændig fri passage mellem stuerne.

Robust konstruktion

Salgschef Bo Elkjær Vejen fra Vahle fortæller om glaspartiet: 

”Det er designet som en slags funktionsdør med sit helt eget udtryk, der passer ind i lejlighedens klassiske stil med stuklofter, fyldningsdøre og lyse farver. Fordi vi monterer glas med acrylfuge, får vi en robust og bærende konstruktion, der virkelig flytter grænserne for, hvor smalt konstruktionen kan laves. Dørene tillader 20 pct. mere lys at passere end en standardglasdør.” 

Ud over det firefløjede glasparti til Per Dybbros patricierlejlighed har Vahle fremstillet speciallavede glaspartier til bl.a. det luksuriøse Hotel Stella Maris i Svendborg. 

►Nærmere information: www.vahle.dk