Facadesystemet Teglspån under udvikling

Dato: 12 nov 2015

Nyt montagesystem til Teglspån halverer montagetiden

Facadesystemet Teglspån under udvikling

Facadesystemet Teglspån under udvikling

Nyt montagesystem til Teglspån halverer montagetiden

Teglspån er som bekendt udviklet i et designsamarbejde med ONV Arkitekter og JAJA Architects og konstruktivt sammen med Scandibyg a/s, som er en nordjysk virksomhed med speciale i produktion af præfabrikerede modulbyggerier.

Teamet Scandibyg, ONV og JAJA søgte et nyt facadesystem til boligerne under Rammeaftale 4 for KAB i København. Facadesystemet skulle opfylde kravene om et økonomisk fordelagtigt teglsystem og kunne ophænges på en let konstruktion, som samtidigt skulle have en levetid på min. 30 år og meget lave vedligeholdelsesomkostninger for bygherren KAB.

Facadesystemet med Teglspånene anvendes derfor indtil videre i 4 forskellige boligbyggerier under Rammeaftale 4, i alt 184 boliger.

Der er nu udviklet et nyt montagesystem til Teglspånene, der halverer montagetiden og reducerer montageomkostningerne på byggepladsen væsentligt.

Systemet fungerer ved at teglspånene på fabrikken samles som 5 styks-elementer via et samlebeslag i toppen, som samtidigt danner klapresikring. Elementerne hænges derefter løst op på en specialproduceret aluminiumslægte og til sidst fastgøres de med 1 skrue pr. teglspån.

Den forbedrede systemøkonomi giver de projekterende og bygherrerne et større spillerum med hensyn til at få det økonomiske puslespil til at gå op, når facaderne ikke optager så stor en del af omkostningerne.

 

Referenceprojekter fra KOMPROMENT ApS

Uglevænget

Uglevænget

Nybygning | Køge | 20-25 Mio.Kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Køge med 13 lejligheder på 2 etager . Selve ...

Gaardhaverne

Gaardhaverne

Rækkehusprojektet “Gaardhaverne” i Høje Taastrup har netop modtaget licensb...

Kornets Hus

Kornets Hus

Kornets Hus er Danmarks nye, flotte og samtidig hyggelige center for viden og...

Engparken - Køge Kyst

Engparken - Køge Kyst

Engparken ved køgekyst er blevet beklædt med Komproment’s ZAPPA facadesystem,...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår