EQUITONE er et fleksibelt materiale skabt af arkitekter til arkitekter

Annonce – Dato 22 sep 2020

”Arkitekturens Dag” er en årlig festdag viet til at skabe opmærksomhed på arkitekturens mangfoldighed og relevans. Rundt om i landet giver dagen mulighed for at få indblik i spændende projekter, komme helt tæt på smuk arkitektur og blive klogere på arkitekturens betydning for samfundet og vores hverdagsliv. I en tid præget af Covid19, klimakrise og demografiske forandringer opstår efterspørgslen efter nye boligløsninger og alternative byudviklingsprojekter. Samtidig er der opstået et behov for at gentænke fællesskaber i boligområder, større byggerier og bymiljøer i en post‐corona tid

opstået et behov for at gentænke fællesskaber i boligområder, større byggerier og bymiljøer i en post‐corona tid

Fokus på sundt og bæredygtigt byggeri

Hos Etex Nordic er der konstant fokus på sundt og bæredygtigt byggeri. De er specialister i at vejlede og inspirere arkitekter i forbindelse med facadeprojekter. Deres populære facademateriale EQUITONE er designet af arkitekter til arkitekter. EQUITONEs alsidighed gør det muligt for arkitekten at sætte sit eget kreative præg på bygningen, hvilket gør materialet særdeles velegnet til både traditionelle og moderne løsninger.

Et helt unikt og meget fleksibelt materiale

EQUITONE fremstilles i plader på op til 1,25 x 3,10 meter og kan tilpasses i både størrelse og form ‐ helt efter arkitektens ønske. Dertil kommer, at EQUITONE‐pladerne kan perforeres eller printes med smukke detaljer eller mønstre, således at facaden får sit helt eget design. Dette gør EQUITONE til et helt unikt og meget fleksibelt materiale, der gør det muligt for arkitekten at tage hensyn til det omgivende miljø og de eksisterende bygninger.

Minimal CO₂‐belastning

EQUITONE er et 100 % naturligt og gennemfarvet materiale fremstillet af fibercement ‐ et langtidsholdbart kompositmateriale bestående af cement, sand, vand, kalk og naturlige fibre. CO₂‐belastningen fra produktionen er minimal, og alt restaffald genanvendes i andre, nye typer byggematerialer.

Montagemuligheder og gennemfarvede detaljer

Synlige og skjulte montagemuligheder til fastgørelse af EQUITONE‐pladerne omfatter bl.a. nitning, skruning på konstruktioner i metal (stål, alu) og træ. Udvalgte facadematerialer leveres desuden med anti‐graffiti coating. Uanset designideen sikrer EQUITONE’s gennemfarvede karakter flotte, helstøbte detaljer ‐ og gør sig samtidig godt med andre materialer, som eksempelvis beton, træ og glas.

Synlige og skjulte montagemuligheder til fastgørelse af EQUITONEMONTAGEMULIGHEDEROG GENNEMFARVEDE DETALJER

Fokus på den gode arkitektur

Etex Nordic vil gerne være med til at sætte fokus på detaljen i den gode arkitektur og er altid åbne for at nytænke anvendelse af spændende materialer. Igennem årene har Etex Nordic leveret facader til mange spændende projekter – herunder ‘Finger E’ i Kastrup Lufthavn og DTU.

Tæt samarbejde med de projekterende

Etex Nordic håber at ”Arkitekturens Dag” giver anledning til at fremme dialogen om alternative og nyskabende byggerier, materialevalg og spændende projekter med videre. Etex Nordic arbejder tæt sammen med de projekterende. De har styr på dokumentationen og er garant for høje kvalitetskrav. Måske dagen kan åbne for nye samarbejder og bekendtskaber?

Måske dagen kan åbne for nye samarbejder og bekendtskabe

Firmaprofil

Etex Nordic er en del af Etex Group, en belgisk familieejet koncern som på verdensplan beskæftiger mere end 14.500 medarbejdere. Etex Group opfandt og udviklede tilbage i 1905 de første fibercementløsninger og har gennem mere end 100 år specialiseret sig i at videreudvikle og producere designmæssigt unikke byggematerialer baseret på fibercement.

Find yderligere information på www.equitone.dk og www.etexgroup.com eller kontakt på tlf. 73 66 19 99.