Enkel og prisbillig klimaskærm

Dato: 30 mar 2016

Klimaskærm med integrerede solceller og skjult boligventilation

Enkel og prisbillig klimaskærm

Enkel og prisbillig klimaskærm med integrerede solceller og skjult boligventilation

Nyudviklet klimaskærm opfylder krav til tæthed, hurtig montering, ressourceoptimering og æstetik

Universel klimaskærm til integration af solceller

Arkitekter, rådgivere og byggefirmaer har længe forsøgt at finde den optimale måde til integration af solceller i bygninger, men nu er løsningen på vej.

Med økonomisk støtte fra EUDP (et statsligt energiteknologisk udviklings- og demonstrationsprogram, der administreres af Energistyrelsen) har en gruppe bestående af designere, arkitekter, ingeniører og branchefolk udviklet en universel klimaskærm, med henblik på integration af solceller.

Mange anvendelsesmuligheder

Systemet sigter primært mod renovering af tage i boligforeninger m.m., men vil også kunne anvendes på alle bygningens yderflader og i alle typer af bygninger. Systemet giver mulighed for anvendelse af en lang række forskellige materialer, som kan tilpasses forskellige arkitektoniske udtryk.

Det nye system gør det let både at montere og afmontere sektioner af tagdækningen, således at en tagrenovering kan finde sted, uden at en beslutning om installering af solceller bliver en stopklods i processen. Det har derfor haft høj prioritering i udviklingen af det nye koncept, at den æstetiske fremtoning er af høj kvalitet, og at designet er gennemarbejdet i alle detaljer.

Cradle to Cradle

I udviklingsprocessen har man holdt de foreslåede løsninger op mod Cradle to Cradles principper for tekniske kredsløb. Det vil sige, at der primært er foreslået og brugt materialer, der kan skilles fra hinanden og bruges igen og igen.

Aluminium, som bruges til de ekstruderede profiler, koster ganske vist noget i energi til fremstilling, men kan til gengæld genbruges. Bedste Cradle to Cradle-løsning fandt projektet hvis man benytter naturskifer, som det ses på billederne.

Installationen er testet i fuld størrelse

Forud for markedslanceringen af konceptet var det vigtigt at udføre en installation i fuld størrelse. Det lykkedes, da det aarhusianske boligselskab ”Ringgaarden” viste sig villig til at stille en af afdelingernes vaskeribygninger til rådighed for en fuldskala demonstrationsopsætning på 300 m² af systemet med 15 kW solceller orienteret mod øst og vest.

Naturligvis med det sigte at systemet evt. kunne anvendes på nogle af de boligblokke, man har planlagt at renovere i de kommende år.

Introduceret på BYGGERI´16

Det ny klimaskærmsystem blev præsenteret første gang på BYGGERI ’16, som blev afholdt 1.–4. marts i Fredericia, hvor det var udpeget blandt de 17 nominerede initiativer til Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris. Ved samme lejlighed blev klimaskærmssystemets markedsføringsnavn introduceret som Climate Cover. 

Climate Cover er designet uden at traditionelle taghætter forstyrre den æstetiske helhed. Boligventilationen ligger ganske enkelt skjult i montagesystemet.

Climate Cover kan p.t. udføres med ægte spansk naturskifer i forskellige farver og overflader og/eller kombineres med vedligeholdelsesfrit Kebony træ som både tag og facade.

Tag- og Facadeleverandøren KOMPROMENT har salgsrettighederne til Climate Cover, og i fremtiden vil nye materialer kunne tilbydes i samme montagesystem, så som tegl og keramiske plader.

Yderligere oplysninger kan findes her

Mere om produktet Tag - Integrerede solceller

Tag - Integrerede solceller

Komproment har udviklet tagintegrerede solcelle løsninger

Referenceprojekter fra KOMPROMENT ApS

Uglevænget

Uglevænget

Nybygning | Køge | 20-25 Mio.Kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Køge med 13 lejligheder på 2 etager . Selve ...

Gaardhaverne

Gaardhaverne

Rækkehusprojektet “Gaardhaverne” i Høje Taastrup har netop modtaget licensb...

Kornets Hus

Kornets Hus

Kornets Hus er Danmarks nye, flotte og samtidig hyggelige center for viden og...

Engparken - Køge Kyst

Engparken - Køge Kyst

Engparken ved køgekyst er blevet beklædt med Komproment’s ZAPPA facadesystem,...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår