En smal sag med brede perspektiver

Dato: 22 jun 2017

Nye ultratynde vægkonstruktioner med unik isolering

En smal sag med brede perspektiver

En smal sag med brede perspektiver

Nye ultratynde vægkonstruktioner med nogle af markedets bedste isoleringsværdier

Hi-Cons nye administrationsbygning skal være med til at sætte dagsordenen for nytænkning af materialer til byggeindustrien, der med sine enestående egenskaber gør det muligt at koble design, holdbarhed og pladsbesparelse sammen.

Ultratynde vægkonstruktioner med unik isolering

Et af styrkepunkterne ved den nye administrationsbygning er de ultratynde vægkonstruktioner, hvor man støber beton med en særlig type isolering med unikke egenskaber, som gør det muligt at bevare de ønskede dimensioner for bygningen, og samtidigt få maksimalt udbytte af kvadratmeterne. Tilblivelsen af de nye vægkonstruktioner sker i samarbejde med isoleringseksperter fra Bramming Plast-Industri A/S, der har mere end 40 års erfaring med gennemtænkte kundespecifikke isoleringsløsninger – hvad enten der er tale om helt simple eller mere komplekse installationer.

Beton, der sprænger alle grænser

Hi-Con markerer sig generelt ved at skabe premium arkitektur uden at gå på kompromis med hverken styrke eller holdbarhed. Særligt iøjefaldende er dog deres innovative teknik inden for betonstøbning med det enestående materiale, der går under betegnelsen CRC i2® (Compact Reinforced Composite). CRC i2® er en særlig type stålfiber-armeret højstyrke-beton oprindeligt udviklet og patenteret af Aalborg Portland, der har vist sig at være et utroligt stærkt og formbart materiale. Det giver store designmæssige friheder, hvor man kan lave interessante løsninger til bl.a. facade- og vægelementer, altaner og trapper.

InotanPIR® gør op med traditionelle isoleringsmetoder

For at bevare væggenes meget smalle dimensioner, var det nødvendigt med et isoleringsmateriale, der til fulde kunne matche Hi-Cons kompromisløse profil og kvalitet. Resultatet blev en alternativ isoleringsløsning - bedre kendt under navnet InotanPIR® - udviklet og produceret af Bramming Plast-Industri A/S. Modsat andre isoleringsmaterialer, såsom f.eks. mineraluld, er materialet især kendetegnet ved den fantastiske isoleringsevne, hydrofobe egenskaber og styrke: InotanPIR® er dokumenteret for at have en af markedets bedste isoleringsværdier med en lambdaværdi på ca. 0,023 W/mK.

Derudover har materialet en usammenlignelig og mærkbar styrke, som, til forskel fra andre isoleringsmaterialer, gør det muligt at integrere det i meget smalle konstruktioner. InotanPIR® har en lukket cellestruktur, hvilket betyder, at det ikke optager fugt, og så er det tilføjet yderligere brandhæmmende egenskaber. Fordelen ved disse unikke egenskaber betyder i særdeleshed, at man får ekstra kvadratmeter i udbytte til beboelse, som man ellers ikke ville opnå med andre traditionelle isoleringsmetoder.

Flere kvadratmeter og høj isolering

Til syvende og sidst kan man opnå større udbytte af kvadratmeterne og samtidig holde isoleringsværdien på et yderst tilfredsstillende niveau set i forhold til standarderne for nybyggeri i dag. Et samarbejde der må siges at være en ’win-win løsning’ for begge parter generelt – og byggeindustrien i særdeleshed.

Læs mere om højstyrkebeton her.

Læs mere om BPI's isoleringsløsninger her.

 

Referenceprojekter fra Bramming Plast-Industri A/S

Ørnevang afd. 10 og Uglevang afd. 11

Ørnevang afd. 10 og Uglevang afd. 11

Udv.renovering | Allerød | 122 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i Allerød med 339 lejligheder på 3 etager . Sel...

Deptford Foundry, London

Deptford Foundry, London

London

Projektnavn: Deptford Foundry, London Forventet afsluttet, årstal: 20...

ÖAMTC-bygning i Wien

ÖAMTC-bygning i Wien

Wien

I slutningen af sidste år blev den nye ÖAMTC-bygning i Wien taget i brug me...

Ultratynde PIR vægkonstruktioner til Hi-Con

Ultratynde PIR vægkonstruktioner til Hi-Con

HJALLERUP

Ho-Con har udvidet deres kontor med en tilbygning. Tilbygningen er konstrue...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår