En ny type ristebelægning

Dato: 23 Feb 2017

Jesmig Group starter kampen op mod de almindelige afløbsriste og linjedræn

En ny type ristebelægning

En ny type ristebelægning

Jesmig Group starter kampen op mod de almindelige afløbsriste og linjedræn

Afløbsriste og linjedræn udfører de uundværlige opgaver med at lede regnvand væk fra overfladen. Traditionelle dæksler og afløbsriste er dog ikke ligefrem usynlige i bybilledet, og de kan være skæmmende alt efter deres omgivelser.

En ny type belægning der slører ristefunktionen

Jesmig Group har gjort det til deres styrke at levere brønddæksler og riste, der kan falde i ét med deres omgivelser, men samtidig bibeholde funktionaliteten fra de traditionelle dæksler og riste. Jesmig har derfor lavet en særlig stenmix-belægning til afløbsriste og linjedræn der gør, at de ikke er synlige i samme grad som de traditionelle afløb. Belægningen findes i farverne grå, rød og sort.

Permeabilitet er nøglen

Stenmix-belægningens vigtigste funktion er dens permeabilitet – vandets mulighed for at trænge igennem. Belægningsmaterialet er fuld af små huller, som kun tillader vandet at løbe igennem. Affaldet bliver tilbage og er derfor let at feje væk og mens fx blade bare blæser videre. Traditionelle riste holder fast i blade og cigaretskod, og tillader også mindre genstande at ryge ned i kloakkerne. Det har konsekvenser for ristens funktion, når den forsat skal lede vand bort. De camouflerede riste fra Jesmig Group leder vandet igennem ligeså hurtigt, som ristene vi kender fra gaden.

En adfærdsændrende funktion

Derudover har Jesmig Groups riste også en adfærdspåvirkende funktion: Når rygere skodder deres cigaretter i det offentlige rum, vælger de ofte at smide dem i ristene. Det kan være skæmmende og give afløbsproblemer. Jesmigs linjeriste ligner ikke traditionelle riste, og derfor indbyder de heller ikke rygerne til at skodde cigaretterne her.

Yderligere oplysninger ses her

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår