En bredside fra Ørsted og BPI

Dato: 6 jun 2019

Et af verdens førende, grønne energiselskaber, med en overordnet vision om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, tænker alle detaljer ind – også når det gælder den daglige drift. Således blev selskabets kombinerede gas- og oliekraftværk – ”Skærbækværket” i Sydjylland – genstand for en enestående nyudvikling til at skåne havnemiljøet og farvandet omkring Lillebælt.

En bredside fra Ørsted og BPI

Skærbækværket forbruger mellem 400- og 500.000 ton træflis om året, der sejles ind fra Norden, Baltikum og Den Iberiske Halvø. Kajen ved værket er udvidet, så den kan klare anløb af op til 30 skibe med træflis om måneden i fyringssæsonen.

Det var under disse losninger, at processen med at undgå spild blev aktuel. Det var nødvendigt at udtænke en metode til at undgå, at noget af træflisen havnede i vandet, når man løftede det fra skibet og til land.

De eksisterende åbne pullerter ydede godt nok det fornødne stødværn mod de store, 3-4.000 tons flislastede, tunge jernskibe, men under hver losning risikerede man, at en lille mængde træflis endte i havnebassinet.

PUR-skum

I august 2018 fik Ørsteds projektansvarlige øje på muligheden for at anvende BPIs særlige PUR-skum og kontaktede BPIs udviklingsafdeling for et møde. Ørsted stillede nogle specifikke krav til løsningen, hvor der skulle tages hensyn til mange forskellige faktorer:

  • Materialet skulle være stabilt, nemt at montere, kunne modstå vind og vejr, sol og saltvand, belastning fra skibenes voldsomme jernfendere og slitage fra tunge trosser og andet losningsmateriel, støjgener i nærområdet – ja … sågar mågeekskrementer.
  • Endelig skulle det også være tilpasnings-/monterings- og ikke mindst rengøringsvenligt ift. de allerede eksisterende åbne pullerter på havnekajen.
  • Efter udviklingsmødet i aug/sep 2018 blev BPI klar med første prøveordre i november samme år. Herefter aftaltes nogle tilpasninger, og 2. prøveordre fulgte kort efter.

Optimeret havnekajsbeskyttelse og miljøhensyn

Samarbejdet mellem Ørsted og BPI forløb planmæssigt og gnidningsløst. Alle aftaler blev overholdt, og levering skete til tiden.

Således står Skærbækværket i dag med en anderledes, spændende nyudvikling til optimeret havnekajsbeskyttelse og – ikke mindst – et miljøhensyn, der efterlever Ørsteds virksomhedspolitik.

Et miljøhensyn, BPI deler opfattelsen af – og som måske kan inspirere andre havnemiljøer.

Se hele artiklen om Skærbækværket her 

Mere om produktet InotanPUR®

InotanPUR®

Unik PUR isolering med et af markedets bedste isoleringsværdier

Produktoplysninger - InotanPUR
Teknisk Brochure - InotanPUR

Referenceprojekter fra Bramming Plast-Industri A/S

Ørnevang afd. 10 og Uglevang afd. 11

Ørnevang afd. 10 og Uglevang afd. 11

Udv.renovering | Allerød | 122 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i Allerød med 339 lejligheder på 3 etager . Sel...

Deptford Foundry, London

Deptford Foundry, London

London

Projektnavn: Deptford Foundry, London Forventet afsluttet, årstal: 20...

ÖAMTC-bygning i Wien

ÖAMTC-bygning i Wien

Wien

I slutningen af sidste år blev den nye ÖAMTC-bygning i Wien taget i brug me...

Ultratynde PIR vægkonstruktioner til Hi-Con

Ultratynde PIR vægkonstruktioner til Hi-Con

HJALLERUP

Ho-Con har udvidet deres kontor med en tilbygning. Tilbygningen er konstrue...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår