Elevator i moderniseringsprojekter sikrer øget livskvalitet og værdiforøgelse

Annonce – Dato 2 Feb 2021

Der er mange fordele ved at indtænke elevatorer i forbindelse med renovering af ældre utidssvarende etageejendomme – og der er flere løsningsmuligheder. Løsninger som tager hensyn til de konstruktionsmæssige udfordringer, komplimenterer bygningens arkitektur og samtidig giver maksimal designfrihed.

Elevator ved bagtrappenElevator på facade

Til venstre: Elevator ved bagtrappen. Til højre: Elevator på facade.

Tilgængeligheden halter i Københavns etageopgange

I Danmark har kun omkring 6-8 % af de eksisterende etageejendomme elevator og efterspørgslen er stigende. Det samme er antallet af ældre, i København forventes antallet at være fordoblet om ti år.

- Mange familier kender besværet med at skulle op ad trappen med børn og indkøb, men alder og sygdom kan også spille ind, fortæller Niels Aalbæk Jensen, partner og direktør i MiNElevator og fortsætter: - En elevator kan gøre en uvurderlig forskel i livskvalitet. Han påpeger, at undersøgelser viser, at 30 % af alle, der bor i etageejendom, enten selv oplever, at de i kortere eller længere perioder har svært ved at magte trapper, eller at ældre og handicappede familiemedlemmer ikke har mulighed for at komme på besøg. - Det handler om social bæredygtighed og lige adgang for alle, og fra offentlig side har man da også erkendt problemet, for der skal som bekendt være elevatorer i nye etageejendomme.  

ELEVATOR GIVER EN MARKANT EJENDOMSVÆRDISTIGNINGElevator giver en markant ejendomsværdistigning 

Der kan være en markant økonomisk gevinst i at investere i en elevator. Ejerforeninger oplever omkring 4000 kr. i boligværdistigning pr. m2 og andelsforeninger 1:1 eller dobbelt up. 

Billede: Elevator i hovedtrappen

MiNElevator – ekspert i installering af elevatorer i eksisterende boligbyggeri

MinElevator er Danmarks eneste totalentreprenør i indbygning af elevatorer i ældre etageejendomme. Vi har et tæt samarbejde med førende elevatorproducenter, blandt andre KONE. Samarbejdet betyder, at ældre etageejendomme kan få højkvalitets elevatorer og en nøglefærdig løsning – fra rådgivning til myndighedsbehandling, elevatormontage og servicering.

MiNElevator er en del af MiNGruppen, som bl.a. består af MiNAltan, der er en af Danmarks førende selskaber i montering af altaner. MiNGruppen holder til på Frederiksberg og har in-house rådgivere, ingeniører, bygningskonstruktører, projektledere, jurister og montører. Med en kapitalstærk investor, Grundtvig Invest A/S, i ryggen kan MiNElevator stille sikkerhed og garanti. 

Besøg www.minelevator.dk eller kontakt Niels Aalbæk Jensen på tlf. +45 40 95 03 05 naa@minelevator.dk