Det mest neutrale energiglas til dato!

Annonce – Dato 24 maj 2018

GLASSOLUTIONS præsenterer ECLAZ - En kompromisløs energioptimering

Der arbejdes hele tiden på at forbedre egenskaberne for GLASSOLUTIONS’ glas, og nu er der kommet en energirude, der sætter helt nye standarder for en termorude. Der har været fokus på naturligt lys, isoleringsegenskaber, energibidrag og lysrefleksion i udviklingen af det helt nye GLASSOLUTIONS energiglas. Resultatet er ECLAZ. 

Æstetikken i fokus
ECLAZ er først og fremmest det mest neutrale energiglas til dato fra GLASSOLUTIONS. Glasset har en relativt lav lysrefleksion, hvilket er optimalt i private hjem, hvor man ofte oplever et genskin, som mange tror, at der ikke er noget at gøre ved. Derudover er lyskvaliteten optimal, og man oplever knap glassets egen farve. Der har i det hele taget været stor fokus på æstetik under tilblivelsen af ECLAZ.

Det er dog langt fra det eneste, man har lagt vægt på. Der er i særlig grad blevet udviklet på optimering af energibidrag og  isoleringsegenskaber. 

Spar energi med ECLAZ fra Glassolution

Lad brugeren spare penge ved at skifte til ECLAZ
Der kommer stadig større opmærksomhed på isoleringsevnen i private hjem, og med få midler kan man gøre meget både med indeklima og varmeregning. Den energi vi får fra solen er en gratis varmekilde og er specielt nyttig i vintermånederne.  Det udnytter ECLAZ, der som tolagsrude har en g-værdi på 0,71 og en u-værdi på 1,1. G-værdien udtrykker glassets evne til at lukke solvarme ind. Jo højere værdi, jo mere ”gratis” varme (en værdi på 1 indikerer, at 100 % af solvarmen kommer igennem). U-værdien indikerer isoleringsevnen på glasset, der bliver højere jo lavere værdi. Med andre ord er der tale om en kombination, der giver bedst muligt varmebidrag og isoleringsevne uden at gå på kompromis med udsynet, hvilket ellers kan være en udfordring, når man kommer ned i meget lave U-værdier. Endelig har ECLAZ en EREF på 38,2. EREF er betegnelsen for en rudes gennemsnitlige energibalance i løbet af en fyringssæson og bliver målt i kWh/m2. En rude med en EREF over 0 lukker mere varme ind end ud, mens en EREF under 0 giver et varmetab, så med ECLAZ er der i høj grad tale om en rude med varmetilførsel. Med EREF værdien i ECLAZ er dette glas optimalt i forhold til BR 18 og de frivillige 2020 krav, hvor ruden netop ikke må give et negativt energibidrag set over et kalenderår.  

Et glas med mange muligheder!
Udover at have behov for optimal isoleringsevne og et godt varmebidrag er det meget varierende, hvilke krav private boliger stiller til ruderne. Boligens beliggenhed er altafgørende, og med ECLAZ tages der højde for denne faktor. Glasset kan kombineres med sikkerhedsglas, sikringsglas, integrerede persienner eller lydreducerende glas og kan derfor tage højde for alt fra nedfaldsrisiko til trafikstøj.

En bæredygtig løsning
Selv om ECLAZ produceres på samme måde som almindelige energibelægninger, har en tolags ECLAZ-rude  efter tre måneder allerede genereret lige så meget energi, som blev brugt på at producere glasset. Dermed er glasset ikke kun besparende for brugeren, men også for miljøet. 

Vil du vide mere?
Du kan finde nærmere information om ECLAZ via videoen her. Alternativt er du altid velkommen til at tage fat i GLASSOLUTIONS på glassolutionsdk@saint-gobain.com

Referenceprojekter fra SCANGLAS A/S

Krifas hovedkontor

Krifas hovedkontor

Nybygning | Aarhus N | 147,0 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i Aarhus . Selve byggeriet er påbegyndt januar 201...

Kunsten Aalborg

Kunsten Aalborg

Tilbygning | Aalborg | 143 Mio.Kr

Tilbygning af kontorlokale i Aalborg på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyn...

Kajen 4

Kajen 4

Nybygning | Esbjerg | 50 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i Esbjerg med 30 lejligheder på 5 etager ....

Københavns Lufthavn - Gangbro i terminal 3

Københavns Lufthavn - Gangbro i terminal 3

Tilbygning | Kastrup | 25 Mio.kr

Tilbygning af lufthavnsterminal i Tårnby . Selve byggeriet er påbegyndt novem...