Det intelligente tag helt oppe i skyen

Dato: 25 Feb 2016

Icopals RFID-chipløsning til tagpap og undertag fås nu i en cloud-baseret internetversion

Det intelligente tag helt oppe i skyen

Det intelligente tag helt oppe i skyen 

Icopals unikke RFID-chipløsning til tagpap og undertag fås nu i en såkaldt cloud-baseret internetversion med ubegrænset plads til information, som kan læses direkte på mobilen ved brug af en ligeledes nyudviklet app. Oplev chip og app på Byggerimessen i Fredericia.    

Icopal har siden 2006 anvendt Radio Frekvens Identifikation (RFID) teknologi i virksomhedens tagprodukter. RFID-chippen sikrer, at data om taget er tilgængelige, så det fx er nemt at afgøre reklamationer samt syns- og skønssager i forbindelse med tagkonstruktionen. Nu lancerer Icopal en intelligent RFID-chip version 2.0 med tilhørende app. 

Tryghed for alle parter  

En RFID-baseret løsning sikrer identifikation af, hvor og hvornår taget er købt, og man kan tillige indkode informationer om, hvordan og hvornår det er vedligeholdt, Det giver stor tryghed for både bygningsejer, håndværker og rådgiver, for hvem det kan have store økonomiske konsekvenser, hvis der mod forventning opstår usikkerhed om den anvendte tagløsning. Med den nye såkaldte cloud-baserede løsning øges trygheden yderligere.

”Informationer skal ikke længere lagres i selve RFID-chippen med de begrænsninger, det giver rent pladsmæssigt. I den nye løsning giver appen adgang til oplysningerne på chippen, der befinder sig i ”skyen” – det vil i realiteten sige på en server på internettet med uanede mængder af plads. Det er en yderst brugervenlig løsning, der indskriver sig i en af tidens teknologiske megatrends kaldet Internet of Things,” fortæller Flemming Adolfsen, salgsdirektør i Icopal.       

Hurtig adgang til viden 

Han fremhæver, at nyudviklingen giver mulighed for at få adgang til tagets samlede historik, uden at man behøver at åbne tagkonstruktionen. 

”Håndværkeren kan nemt hente historiske informationer om taget ned på mobiltelefonen. Han kan beskrive sine observationer omkring vedligeholdelse, og notere det, hvis han har foretaget eftersyn. Alt sammen mens han befinder sig oppe på taget og dels har brug for viden og dels har sine observationer i frisk erindring,” siger Flemming Adolfsen og fortsætter:

”Den nye løsning er endvidere til gavn for bygningsejeren i forbindelse med salg, da den eliminerer ethvert tvivlsspørgsmål om tagets oprindelse, service, restgaranti og vedligeholdelse. Samtidig med at håndværkeren kan dokumentere et korrekt materialebrug som angivet i udbudsmaterialet”.

Stærke tagløsninger 

Flemming Adolfsen fortæller videre, at det ikke alene er den nye RFID-chip med tilhørende app, der giver Icopal en stærk position på markedet. 

”Flere af vores undertagsløsninger, hvoraf mange af dem har indbygget RFID, består af en diffusionsåben membran, der tillader, at fugten trænger uhindret ud i det fri. Samtidig er de opbygget med en monolitisk film, der er modstandsdygtig over for solens uv-lys og varmebelastning. Det er en vigtig feature i et land som Danmark, hvor vi har tradition for at bruge relativt åbne tagsten såsom den klassiske vingetagsten, hvilket udsætter taget for uv-stråler,” slutter Flemming Adolfsen. 

Mere information:

For yderligere information kontakt salgsdirektør, Flemming Adolfsen på telefon 44885500 eller flemming.adolfsen@icopal.com

BYGGERI´16

Icopal deltager på BYGGERI´16, og de er til at finde på stand nr. A-0630 og A-0628

 

Referenceprojekter fra BMI Danmark (Icopal & Monier)

Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark

Udv.renovering | København | 15-25 mio. Kr

Udv.renovering af museum i København . Selve byggeriet er påbegyndt maj 2013 ...

Vestergården II afd. 1-3035

Vestergården II afd. 1-3035

Udv.renovering | Herlev | 56 Mio.Kr

Udv.renovering af tæt/lav i Herlev med 215 lejligheder på 2 etager . Selve by...

Fuglebakken afd. 413

Fuglebakken afd. 413

Udv.renovering | Esbjerg | 160 Mio.kr

Udv.renovering af tæt/lav i Esbjerg med 187 lejligheder på 1 etager . Selve b...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår