Israels Plads, København

Nybygning af parkeringshus/kælder i København . Selve byggeriet er påbegyndt marts 2013 til en anslået udgift på 50-70 mio kr..

Bygherren er Københavns Kommune Mobilitet, Klimatilpasning og Byvedligehold og som arkitekt er valgt Cobe A/S. Projektet udføres i form af hovedentreprise . ,.

Andre firmaer som har været indblandet i projekter er eksempelvis Sweco Danmark A/S Sweco Architects (Tidl. Årstiderne og Kant Arkitekt som landskabsarkitekt.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Zurface

Granit matcher det danske klima

På baggrund af det relativt kolde og mørke klima i Danmark var det vigtigt at skabe et lyst og imødekommende udtryk på pladsen. Derfor faldt valget på en lys, stokhugget granit. Selve pladsen er hævet 30 cm over det generelle terrænniveau for bl.a. at sikre plads til både leg og underjordisk parkeringskælder. Om aftenen bliver kanten lyst op, hvilket skaber en illusion af et svævende granittæppe. Smalle bånd af sort granit pryder desuden ramperne, der gør pladsen tilgængelig for flere brugere.

Foldet i hjørnerne

Granittæppet er foldet i hjørnerne mod øst og nordvest. Folderne nærmest Ørstedsparken danner et trappeanlæg ned mod et vandløb og giver dermed mulighed for at etablere en opholdsplads. Samtidig dækker trappeanlægget for nedgangen til parkeringskælderen. Israels Plads er oprindelig en del af Københavns volde, og den historie fortæller folderne ved at ligge netop der, hvor den gamle vold lå. Voldens zigzaggede mønster fortsætter ind i Ørstedsparken, hvor volden stadig er ganske tydelig.

Omkranset af gamle brosten

Da granitten ved pladsens plantehuller og legepladser skulle skæres på stedet, hvor der ligger en jernkant som afslutning, blev løsningen at lægge hele sten ud og efterfølgende skære dem til. Samtidig er der rundt om den nyanlagte plads lagt gamle, slidte brosten fra den oprindelige Israels Plads som reference til de smukke, gamle ejendomme, der omkranser den populære oase i Københavns centrum.


Arkitekt
Cobe A/S
Bygherre
Københavns Kommune Mobilitet, Klimatilpasning og Byvedligehold
Hovedentreprenør
Barslund A/S
Hovedentreprenør
Zacho-Lind A/S
Involveret i projektet
K/S Københavns City Parkeringsselskab
Landskabsarkitekt
Sweco Danmark A/S Sweco Architects (Tidl. Årstiderne og Kant Arkitekt
Rådg.Ing. Anlæg
Niras A/S
Totalrådgiver
Sweco Danmark A/S Sweco Architects (Tidl. Årstiderne og Kant Arkitekt

Produktkoblinger

Belægning

De rigtige produkter til belægninger.


Projektdetaljer

Kategori:
Anlæg af plads samt renovering af parkeringshus
Adresse:
Det Flyvende Tæppe
Israels Plads- sydlig del
København
Hovedstaden
Budget (Mio. ):
50-70 mio kr.
Entr. form:
Hovedentreprise
Byggestart:
marts 2013
Færdigt:
maj 2014
Oprettet:
2011
Opdateret:
2015-12-01

Relaterede projekter

Kvæsthusmolen

Kvæsthusmolen

Anlægsarbejde | København | 100 Mio.Kr

Anlægsarbejde af parkeringshus/kælder i København . Selve byggeriet er påbegy...


Parkbyen, Vejgård, P-Hus

Parkbyen, Vejgård, P-Hus

Nybygning | Aalborg | 60 mio.kr

Nybygning af parkeringshus/kælder i Aalborg på 5 etager . Selve byggeriet er ...


Parkeringshus I4 - Østre Havn

Parkeringshus I4 - Østre Havn

Aalborg

Projekt: Parkeringshus I4 Arkitekt: Sangberg Produkt: NAPSU Facadesystem


Parkeringshus, Sortebrødre Plads

Parkeringshus, Sortebrødre Plads

Nybygning | Roskilde | 84 mio.kr

Roskilde Kommune opfører parkeringshus på Sortebrødre Plads Projektet...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår