Det arkitektoniske udtryk blev afgørende for valget af Komproments tagløsning

Annonce – Dato 6 Aug 2020

Koncept Roof, hedder Komproments bæredygtige tagsystem i naturskifer. Den lette tagkonstruktion sikrede en yderst hurtig montering på det eksklusive boligprojekt i Magdalene Parken.

I Vedbæk har der siden 1907 ligget et gammelt opdragelseshjem. Den smukke bygning bevares men renoveres og ombygges til eksklusive boliger. Foruden renovering af hovedbygningen, består projektet i Magdalene Parken af syv nye rækkehuse, to portnerboliger og fire nye palæer. De eksklusive boliger skal efter planen stå færdige i juni 2020.

MT Højgaard har udviklet projektet i tæt samarbejde med Arkitema Architects, ejendomsudvikleren Falk-Rønne & Kierkegaard og Rudersdal Kommune.

Magdaleneparken bliver certificeret efter DGNB-systemet, som vurderer bæredygtigheden i bygninger indenfor social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. At Magdaleneparken certificeres til sølv betyder, at byggeriet har et højt niveau af bæredygtighed, som er blevet dokumenteret ved beregninger og dokumentation, som er tredjepartsverificeret hos Green Building Council Danmark.

udtryk blev afgørende for valget af Komproments tagløsning

Hele pakken afgjorde valget af tagløsningen

For at ramme målet om en DGBN-certificering på nybyggeriet benyttede man Komproments tagsystem Koncept Roof. Christoffer Henriksen, projektchef, MT Højgaard fortæller: ”Vi valgte sammen med bygherre Komproments produkt pga. helheden, hvor flere faktorer spillede ind. Det var vigtigt at deres tagløsning er bæredygtig, i forhold til målet om at blive sølv-certificeret efter DGBN. Derudover så er deres naturskifer fra Spanien, materialets oprindelse har stor betydning når man stiler efter en DGBN-certificering, da det skal komme fra EU.” Christoffer Henriksen fortæller videre: ”Designet var naturligvis også væsentligt, produktet havde det ydre som bygherre ledte efter. Sammen med den hurtige montering så har vi været rigtig godt tilfredse, alle tidsfrister er blevet overholdt og der har ikke været nogen forsinkelser”.

Hos Komproment har man valgt at tænke bæredygtighed ind i fremstillingen af deres naturskifer helt fra starten. Her ved man hvor stor betydning det har for kunden at få et tag som kan holde i mange år, uden at der kommer ekstra omkostninger. Komproments Koncept Roof leverer som de eneste på markedet 30 års systemgaranti på naturskifer og montagesystem.

Derudover er tagsystemet med ægte naturskifer fra Spanien og eneste naturskifer i verden som er Cradle2cradle certificeret. Certificeringen er blandt andet opnået fordi produkterne ikke indeholder skadelige stoffer. Komproments skifertag er testet ren for kviksølvholdige forbindelser og chrom 6 og skader dermed hverken mennesker eller grundvand.

For at ramme målet om en DGBN-certificering på nybyggeriet

Koncept Roof er udviklet med henblik på senere at skulle kunne demonteres og består af komponenter som kan adskilles fra hinanden og igen genanvendes på ny. Certificeringsprocessen er gennemført i samarbejde med Vugge til Vugge ApS i Danmark.

Med Koncept Roof er det også muligt at integrere solceller 100 % i en æstetisk smuk løsning i respekt for bygningens øvrige arkitektur.

Med solceller gøres boligen energirigtig, solcellerne nedbringer energiforbruget og forbedrer selve energimærket på huset. Når husstanden producerer egen energi, nedbringes CO2-udslippet og behovet for at købe energi til husstanden reduceres. Solcellerne som Komproment anvender er med mat satineret glas som holder sig under glans 10, dvs. at genskinnet fra glasset ikke er til gene for hverken husejere eller naboer.

Besparelse at hente på montage med Komproments patenterede tagsystem

Koncept Roof med naturskifer er et tagsystem, som bygger på et patenteret montagesystem. Det er defineret som et let tag under 25 kg/m2, det betyder at det kan monteres på næsten alle tagkonstruktioner, også ældre tage med tagplader af fibercement.

benyttede man Komproments tagsystem Koncept RoofMed solceller gøres boligen energirigtig

Den lette naturskifer og det patenterede montagesystem sikrer en utrolig hurtig montagehastighed, der også viser sig som en økonomisk fordel for entreprenør og bygherre. Joppe Larsen, tømrersvend, Tømrerfirmaet Jensen ApS, fortæller: ”Komproment leverede Skifer, stål- og klipssystem til det nye byggeri i Magdaleneparken. Det er et rigtig smart system som er nemt at arbejde med. Jeg var faktisk overrasket over, hvor godt det kørte, jeg har tidligere arbejdet med naturskifer og der oplevede jeg at systemet var utrolig bøvlet. Men med Komproments tagløsning, der fungerede det bare, fra klips, til stål og til skiferen. Systemet krævede heller ikke særlig meget værktøj. Alt i alt, et super nemt system, der gjorde at jeg kunne udføre mit arbejde hurtigt og nemt”.

Mere om produktet Koncept Roof

Koncept Roof

Barcelona Silver White

Brochure - Koncept Roof
Brochure - Naturskifer
Montagevejledning - Naturskifer tag

Referenceprojekter fra KOMPROMENT ApS

Herbarium

Herbarium

Det største byudviklingsprojekt i Stavanger, Norge i 50 år er færdigt og i fu...

Fasanskellet

Fasanskellet

Anlægsarbejde | Ishøj | 55 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligbyggeri m.m. i Ishøj med 34 lejligheder på 2 etager . S...