Design, komfort & indeklima

Annonce – Dato 6 mar 2018

Passivhus System +C til håndværkeren, boligejeren og arkitekten

Design, komfort & indeklima

Design, komfort & indeklima

Siden 1894 har Egernsund Tegl udviklet, produceret og solgt tegl til det danske byggemarked, så de tør efterhånden godt kalde os eksperter i tegl. På samme måde er deres kompetente samarbejdspartnere eksperter i klimaberegninger, byggekonstruktioner og arkitektur. Det er i kraft af deres egen erfaring og kompetencer samt et stærkt samarbejde med Teknologisk Institut, Dansk Passivhuscenter og Bjerg Arkitektur, at de har kunnet udvikle et unikt og fuldendt certificeret passivhussystem med øje for hver en detalje i systemet. Fra skitsering - over byggeri - til ibrugtagning.

Design, komfort, indeklima og økonomi er nøgleord i Passivhus System +C. Systemet består af kvalitetsmaterialer og konstruktioner, der i samspil skaber et behageligt indeklima, et minimalt varmeforbrug, en optimal energiudnyttelse og et eksklusivt skandinavisk design.

Passivhus System +C er til håndværkeren, boligejeren og arkitekten, der drømmer om en kompromisløs kvalitet og komfort i boligen. Specialdesignede Energifalse omkring vinduer og døre minimerer kuldebroer og byder på en nem byggeproces for mureren. Tegl tilpasser naturligt rummets temperatur, mens de unikke facadesten sammen med en højeffektiv isolering holder en murtykkelse på kun 408 mm. Tilsammen sparer Passivhus System +Cs superisolering, unikke konstruktioner og specialudviklede teglsten verden for 2 tons CO2 om året. * Pr. hus vel at mærke.

Passivhus System +C er certificeret efter den internationale standard for verdens mest energieffektive energiklasse ved Passivhusinstituttet i Darmstadt.

Læs mere om Tegl

Få flere kvadratmeter

Kravene til passivhuse er strenge. Især når det kommer til murkonstruktionen, der spiller en central rolle i passivhusets DNA. Murkonstruktionen skal nemlig sikre, at huset kan holde på den passive varme. Ifølge Bygningsreglementet 2020 skal isoleringen i et passivhus normalt være mellem 400 og 500 millimeter i vægge, gulve og på loft, for at leve op til de strenge krav. Det får direkte indflydelse på boligens størrelse, og derfor benytter Egernsund Tegl en højeffektiv isolering i samspil med slanke, facadetegl på kun 78 mm.
Passivhus System +C efterlever alle effektkrav i Bygningsreglementet 2020 med kun 200 millimeter superisolering, der sammen med de ekstra smalle teglsten giver en murtykkelse på i alt kun 408 millimeter. Det betyder, at man med et Passivhus System +C får minimum 8 %* ekstra plads i boligen sammenlignet med et passivhus opført med traditionel isolering og almindelige mursten.

*Ved et hus på 160 m2 bliver arealforskellen: 600-408 mm = 52 m x 0,19 m = 9,88 m2

Certificering er din garanti

Det originale passivhus stammer fra Darmstadt i Tyskland, hvor det blev opfundet tilbage i 1988. Siden da er der opstillet specifikke krav, som et husbyggeri skal leve op til for at blive certificeret som passivhus. I Danmark er der for eksempel særlige krav, der tager hensyn til det danske klima. Byggeriet skal overholde specifikke temperaturniveauer indvendigt og udvendigt for at undgå kondens og skimmelsvamp ved lave udendørs temperaturer. Du vælger selv, om dit hus skal certificeres, når det er færdigt. Men Passivhus System +C er certificeret som koncept, hvilket er din garanti for, at det lever op til alle krav i forhold til isolering, konstruktioner og et godt indeklima.

Egernsund Tegl har i samarbejde med Bjerg Arkitektur udviklet og designet særlige BIM_objekter til projektering af Passivhus System +C. Et vægsystem samt en Energifals, der kan bruges som intelligente byggeklodser i den digitale konstruktion. BIM_objekter kan downloades her.

Mød Egernsund Tegl på Byggerimessen den 13.-16. marts på stand D-5710, hvor man kan høre mere om systemet.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår