Dansk vejr stiller særlige krav til tagpap

Annonce – Dato 7 jun 2018

Det er langt fra ligegyldigt, hvilke materialer og hvilken konstruktion, der vælges til byggeprojekter med tagpap. Det danske vejr byder både på varme sommerdage med over 25 grader, kolde vintre med tocifrede frostgrader – og ikke mindst en hel del nedbør året rundt.

Siden 1907 har eksperter hos Phønix Tag Materialer arbejdet med at skabe en veldokumenteret vidensbank om krav til holdbare tagmaterialer, der kan modstå netop prøvelserne med det danske klima. Den viden er i dag samlet i opslagsværket Taghåndbogen, som bygherrer, arkitekter, rådgivere og entreprenører frit kan anvende.

Vigtige krav til tagpaptaget

Herunder finder du fem vigtige punkter, som du bør være særlig opmærksom på ved projektering og valg af materialer, hvis du vil have et tagpaptag med lang levetid på byggeri i Danmark:

  1. To-lagsløsning
    Skibe har dobbeltskrog og biler har dobbelte bremsesystemer, hvor et backupsystem træder til, hvis det første skulle svigte. Du bør heller ikke tage chancer med taget på dit byggeri, men vælge en sikker løsning med to lag tagpap, hvor der lægges både en underpap og en overpap. En tolags-SBS-løsning fra Phønix Tag Materialer kan benyttes på tage med en hældning helt ned til 2,5 cm pr. meter og er vurderet til en levetid på mindst 50 år, hvilket er den højeste i branchen.
  2. Gummimodificeret bitumen
    Temperaturudsving betyder, at tagkonstruktioner kan give sig mange centimeter i løbet af en sæson. Vælg en tagpap med et højt indhold af SBS-polymerbitumen, da SBS giver en helt unik holdbarhed og fleksibilitet, der kan følge med de store udsving. Den gummimodificerede tagpap har også gode kuldeegenskaber, som gør det muligt at montere den i temperaturer helt ned til -15 grader.
  3. Projektering og udførelse efter gennemprøvede anvisninger
    Det ikke bare er materialets kvalitet, der afgør tagets tæthed og levetid – men også en korrekt projektering og udførelse. Brug Taghåndbogens tegningsmateriale og PTM-anvisninger og bliv guidet sikkert gennem fra projekt til færdigt tag.

Se flere vigtige krav i artiklen ”Dansk vejr stiller særlige krav til byggeri med tagpap” her

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår