Dansk opskrift på fugemasse letter arbejdet på taget

Annonce – Dato 15 sep 2023

DAN-KIT Aps har i over 40 år haft succes med sin egen fugemasse til tage af tegl og beton.

fugemasse til tage af tegl og beton

Handels- og produktionsvirksomheden DAN-KIT i Græsted i Nordsjælland har som sit mest efterspurgte produkt en fugemasse udviklet for mere end 40 år siden.

DAN-KIT fugemassen skiller sig ud ved at være yderst nem at arbejde med samtidig med, at den er i høj kvalitet. Mange tagentreprenører har derfor valgt den lille sjællandske virksomhed som fast leverandør af fugemasse. Den bitumen-baserede specialfugemasse bruges til under- og overstrygning af tegl- og betontagsten, og den er også velegnet til tætning af taghætter og klemmeskinner ved brug af tagpap.

Dansk opskrift på fugemasse letter arbejdet på tagetDansk opskrift på fugemasse letter arbejdet på taget

FAMILIEOPSKRIFTEN GIK I ARV

Jørn Jensen overtog for tre år siden DAN-KIT ApS efter sin far Anders Jensen, som i sin tid med en baggrund som tømrer grundlagde virksomheden og udviklede den bitumenbaserede specialfugemasse. 

Med overtagelsen af virksomheden fulgte også den velafprøvede familieopskrift på fugemassen.

Opskriften på fugemassen har været nogenlunde uændret gennem alle årene, dog har Dan-Kit for et par år siden byttet enkelte ingredienser ud for at gøre den mere miljøvenlig, så den er i dag godkendt til Svanemærket byggeri.

”Vi har holdt fast i de fleste kunder af vores kunder i mange år, og det kan jo kun være, fordi vores produkt dur”, konstaterer indehaver Jørn Jensen, der driver virksomheden sammen med hustruen Judith. ”Den har en utrolig god klæbeevne og vedhæftning, og den svinder ikke ind. Den er særligt god til tagsten, da den kan give sig og er forholdsvis fleksibel. Vores kunder synes, den er nem at arbejde med. Det kan ellers være sejt at pumpe fugemassen fra fugeanlægget og op på taget, især hvis slangerne er lange, men vores fugemasse glider nemt gennem slangen blandt andet, fordi der ikke er luftbobler i den”, forklarer Jørn Jensen.

fugemasse til tage af tegl og betonfugemasse til tage af tegl og beton

FLEKSIBEL LEVERING

Samtidig er mange af de professionelle kunder glade for, at DAN-KIT producerer i Danmark og er fleksibel med at tilbyde at tappe fugemassen i forskellige former fra emballage fra 600 ml poser til 22 kilo spande. ”Hvis en kunde vil have en 200 liters tromle, så kan vi også tilbyde det”, fortæller Jørn Jensen.

Virksomheden producerer mellem 100 og 120 ton fugemasse om året. De største kunder er tagentreprenørvirksomheder, som køber store mængder ad gangen. For øjeblikket har virksomheden vækst i salget af de små 600 ml. poser, som sælges i pakker med 12 poser til tømrere, murere og tagdækkere med håndsprøjter.

FUGEDYSER

Udover fugemassen har virksomhedens grundlægger udviklet en række fugedyser, som i de første år var beskyttet af virksomhedens eget patent. DAN-KIT forhandler stadig fugedyserne, som virksomheden får støbt hos en plastvirksomhed.

Fugedyserne fås i flere forskellige udgaver, som kan klare alle opgaver. De passer til alle typer fugepistoler, og den lange fugespids gør dem lette at arbejde med, og de er nemme at regulere.

OM DAN-KIT APS

DAN-KIT ApS har i over 40 år udviklet og produceret fugemasser og træbeskyttelse i høj kvalitet. Virksomheden sælger til konkurrencedygtige priser direkte til både professionelle og til gør-det-selv folket. DAN-KIT med adresse i Græsted er særligt kendt på Sjælland, hvor virksomheden over en årrække har opbygget en solid lokal kundebase. Virksomheden leverer i hele landet.

Kontaktoplysninger: Jørn Jensen, email: jps@dankit.dk, tlf.: 60790402

Mere om produktet Fugemasse

Fugemasse

Fugemasser kan bruges i forbindelse med overstrygning og understrygning af tag

Understrygning

For at holde sne og regn ude fra tegl- og betontag

Læs mere

Overstrygning med sort fugemasse

Her kan du læse mere om overstrygning og om materialerne, der bruges til over...

Læs mere

Overstrygning med brun fugemasse

Overstrygning fugemasse er ideelt til nye tage for at undgå, at regn og sne t...

Læs mere

Bitumen fugemasse – brun, 12 stk.

Fås blandt andet i en brun farve, der sælges i pakker med 12 stk

Læs mere

Bitumen fugemasse – sort, 12 stk, pose

Bitumen fugemasse i sort, som bl.a. fås i poser med 12 stk. i hver

Læs mere

Bitumen fugemasse – sort, 12 stk, patron

Her kan du se mere om vores bitumen fugemasse, som vi bl.a. forhandler i farv...

Læs mere

Understrygning

Understrygning

Produktkatalog

Læs mere

Overstrygning

Overstrygning

Produktkatalog

Læs mere

Bitumen fugemasse
Sikkerhedsdatablad