Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

Dato: 20 maj 2020

Forespørgsler på sikringsgitre, der er godkendte

Forespørgsler på sikringsgitre, der er godkendte og certificerede efter de nyeste EN standarder 1627–30, bliver flere og flere både i Danmark og andre europæiske lande. Det er efterhånden en del år siden standarderne blev indført, og vi begyndte at teste efter dem. Vi har oplevet, at implementeringstiden har været meget lang, og der er stadig en del forsikringsselskaber, der anvender de gamle og udgående godkendelsesblade fra F & P. Nu ser det heldigvis ud til, at man er ved at skifte spor og anvender gældende standarder.


De mekaniske rullegitre og -jalousier samt faste/aftagelige gitre, som vi producerer på vores fabrik i Silkeborg, gennemgår løbende omfattende tests i styrke og funktionalitet både på fabrikken og på Teknologisk Institut. Testen udføres blandt andet med svingpendul, trykprøvetest med hydraulik og forskellige typer indbrudsforsøg med værktøj. Testrapporter udarbejdes, og derefter kan certifikater udstedes fra certificeringsinstituttet Dancert.


Alux Rullejalousi Safe 4000 har indtil for nyligt været godkendt i RC4-klassen op til en bredde på 2.500 mm, men vi har arbejdet målrettet på at forbedre dette med forstærkninger på flere punkter, og i december 2019 lykkedes det at få jalousiet godkendt i RC4 op til en bredde på hele 6.000 mm.

jalousiet godkendt i RC4 op til en bredde på hele 6.000 mm

RC4 er den højeste godkendelsesklasse som anvendes i de sikringsniveauer som forsikringsselskaberne arbejder efter.  De nye standarder, går fra klasse RC1 til RC6, hvor RC5 0g RC6 er beregnet til meget høje sikringsniveauer - nærmest bunkersdøre og lignende.


RC4 testen består som tidligere nævnt af hydraulisk tryktest med tryk på 1000 kg og manuelle indbrudstests, hvor indbrudstiden er minimum 10 minutter.


Det er med andre ord et rullejalousi med en helt unik sikkerhed og langt stærkere end det, der tidligere blev godkendt som F & P rød sikringsklasse. Jalousiet dækker derfor den store efterspørgsel på bedre sikring til både butikker, virksomheder og lagerbygninger, der plages af indbrud.


Alux har et komplet produktprogram i alle typer sikringsgitter i RC2, RC3 og RC4.


Certifikater findes på F & P Sikring – www.sikringsguiden.dk og kan også downloades på www.alux.dk

Se Safe 4000 Jalousi her
Certifikat EN 1627:2011

Mere om produktet Tyverisikring

Tyverisikring

Se vores produkter til mekanisk tyverisikring til både erhverv og privat.

Referenceprojekter fra Alux A/S

DTU -Life Science - E202-05

DTU -Life Science - E202-05

Nybygning | Lyngby-Taarbæk | 30-50Mio.Kr

Nybygning af universitet i Lyngby-Taarbæk på 3 etager . Selve byggeriet er på...

Skejby sygehus

Skejby sygehus

Tilbygning | Aarhus | 60,0 Mio.Kr.

Tilbygning af hospital i Aarhus på 2 etager hvor den ene etage er under jorde...

Kronen Butikscenter Vanløse

Kronen Butikscenter Vanløse

Tilbygning | København | 400 Mio.kr

Tilbygning af butikscenter i København på 2 etager hvoraf 2 etager er unden j...

Pakhuset Langelinie

Pakhuset Langelinie

Anlægsarbejde | København | 350 Mio.Kr

Anlægsarbejde af kontorbygning i København på 7 etager . Selve byggeriet er p...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår