Daginstitutionen Rosa

Den københavnske børneinstitution FS Rosa på Amager har de sidste 2 år reduceret deres vandforbrug med hele 27% - en besparelse på ca. 30.000 kr. om året – takket været nye elektroniske og energibesparende armaturer. Samlet set forventer kommunen en besparelse i vandforbruget på 2,4 mio. kr. om året – alene på de første 200 institutioner. Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

FM Mattsson Mora Group Danmark

200 institutioner i København får nye armaturer og sparer millioner

Københavns Kommune har set lyset i vand. En storstilet vandspare-indsats har allerede reduceret vandforbruget på byens skoler, og nu skal alle institutioner med på vandvognen. Det er energiteamet i Børne- og Ungeforvaltningen, BUF, der har fået øjnene op for det store potentiale. Forvaltningen har i alt over 740 børneinstitutioner og 74 skoler, så der er mange bygninger at holde styr på – og stort potentiale. Alene i BUF bruger kommunen 22 mio. kr. om året på vand - og det til trods for, at København har en af landets billigste m3-priser. Kommunen betaler nemlig kun 30 kr./m3, mens gennemsnitsprisen for hele landet er på 65 kr/m3 (jvf. Danva 2017). Derfor indledte BUF Energiteam allerede for godt et år siden et pilotprojekt på daginstitutionen FS Rosa på Øresundsvej på Amager. Valget faldt på intelligente sensor-armaturer fra FM Mattsson, som helt automatisk tænder og slukker, når børnene skal vaske hænder.

- Både børn og voksne i institutionen blev meget hurtigt begejstrede for de nye vandhaner. De kunne med det samme se, at der ikke var det samme vandspild som tidligere, siger Stephan Ogueri, energitekniker i BUF Energiteam og forklarer om baggrunden: - I 2017 gennemførte energiteamet et gennemgribende vandspareprojekt på cirka halvdelen af kommunens folkeskoler. På skolerne har kommunen opnået en gennemsnitlig besparelse på mellem 20-30 % på vandforbruget, hvilket svarer til 1,8 mio. kr. om året. Så det er samme potentiale, vi nu har fået grønt lys til at gå efter på institutionerne.

Pilotprojektet baner vej

Den integrerede institution FS Rosa er bygget i 2006, men alligevel er der potentiale. Huset har ialt 30 armaturer og bruger nu 866 m3 vand/året. Læs mere om projektet her.


Produktkoblinger

Elektroniske armaturer

Sikrer optimale løsninger, hvor der er behov for berøringsfrie armaturer


Relaterede projekter

Børnehaven og Vuggestuen Krokushaven

Børnehaven og Vuggestuen Krokushaven

Nybygning | Horsens | 1 mio.kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i Horsens . Selve byggeriet er påbegyndt nov...


Børnehuset ved Glyptoteket

Børnehuset ved Glyptoteket

Nybygning | København | 15,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København på 2 etager . Selve byggeriet er...


Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår