Colas har flere bud på bæredygtige løsninger til byens veje og pladser

Dato: 11 okt 2019

Genanvendelse af gammel asfalt

Colas har fokus på asfaltgenbrug i alle belægningstyper. Det kommer miljøet til gode. Med genbrug skal der nemlig bruges mindre bitumen og færre importerede stenmaterialer. Det nedsætter behovet for dyr transport via lastbil og skib. Og Samfundet får en bonus i form af et lavere CO2-udslip.

Miljøvenlig belægning med unikke arkitektoniske muligheder

Vegecol er et miljøvenligt og CO2-besparende alternativ til overfladebelægninger. Bindemidlet i produktet er baseret på plantematerialer, og de transparente egenskaber får stenmaterialernes naturlige farver til at fremstå tydeligt. Det giver mulighed for at skabe unikke arkitektoniske løsninger af meget høj kvalitet og er derfor mange landskabsarkitekters favorit.

Løsninger på fremtidens klimaudfordringer

Skybrud og monsterregn er blevet et hyppigt fænomen. Med permeabel asfalt løber vandet hurtigt gennem belægningen, hvor det afledes langsomt. Ved skybrud undgår man derfor at overbelaste kloaksystemet.

Vandvejen er en anden løsning til klimatilpasning og regnvandshåndtering. Vandvejen giver samtidig mulighed for at skabe attraktive og rekreative byrum

Vejen håndterer regnvandet og opvarmer børnehave

Vejen håndterer regnvandet og opvarmer børnehave I Hedensted har Colas deltaget i et EU-støttet klimaforsøg ”Klimavejen” i samarbejde med Horsens Kommune og VIA University College Horsens. Vejens permeable asfalt håndterer regnvandet, og jordvarmeslanger under vejen opvarmes af regnvandet. Den løsning forsyner en børnehave med bæredygtig varme og varmt vand.

Synlig regnvandshåndtering

Synlig regnvandshåndtering gør byrummet mere attraktivt Vandvejen i Middelfart er klimasikring af det lavtliggende Kongebrokvarter. Her er fortovene og vejbanerne konstrueret, så vandet løber til et afløbssystem via vejbede og afløbsrender. Nogle steder er det rindende vand synligt. Andre steder er vandrenderne dækket af bænke eller plantekasser med beplantning, som også er med til at forsinke regnvandet. Vandvejen bestod sin prøve, da Middelfart i juli 2019 blev ramt af et voldsomt skybrud. Sommerhuse, campingpladser og veje blev hårdt ramt. Men i Klimabyen Middelfart, hvor Vandvejen ligger, var der ingen meldinger om vandskader.

Læs og se mere om Vandvejen og se en film om vandvejen her

ColasColas Danmark A/S producerer og udlægger asfalt til alle formål og tilbyder reparation og vedligehold af belægninger. Colas er landsdækkende og en del af den internationale Colas Gruppe.

Du kan møde Colas på Building Green 2019 i Forum på stand nr. 84.

 

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår