Centrum Pæle leverer fundamenter til bæredygtige konstruktioner

Annonce – Dato 22 Apr 2021

I Flevopark provinsen i Holland opføres der netop nu et enormt udendørs overdækket parkeringsareal. Oven på de overdækkende master monteres der solceller til høstning af bæredygtig energi – og fundamentet under dem er Centrum Pæles Mastfundamentspæle (MFP), som kan anvendes bredt i bæredygtige konstruktioner.

1: Centrum Pæles Mastfundamentspæle (MFP). De friktionssvejste gevindstænger sikrer nem installation af master ovenpå pælene efter ramning

Mange anvendelsesmuligheder

Centrum Pæle i Vejle producerer præfabrikerede piloteringspæle til fundering af bl.a. bygninger, broer og master af enhver art. Deres pæle til master kalder de for Mastfundamentspæle, forkortet MFP, og disse har mange anvendelsesmuligheder, særligt i bæredygtige tiltag.

Indbyggede gevindstængerNem og hurtig installation af Centrum Pæles Mastfundamentspæle til elektrificering af jernbanenettet. Den hurtige installation sikrer mindst mulig forstyrrelse af togdriten

MFP bruges eksempelvis til elektrificering af jernbanenettet, da de er hurtige at installere og dermed sikrer at togdriften påvirkes mindst muligt. Pælene er udstyret med indbyggede gevindstænger, så master kan monteres ovenpå pælene umiddelbart efter installation. Elektrificeringen af jernbanenettet i Danmark vil med tiden udfase dieseltogene, som skal erstattes af elektriske toge til gavn for miljøet, da elektriske toge udleder langt mindre CO₂ til atmosfæren end dieseltogene.

Friktionssvejsning

Gevindstængerne, som masterne boltes på, friktionssvejses på pælenes armeringsnet inden de støbes. Friktionssvejsningen er en ekstrem holdbar svejsemetode, som Centrum Pæle selv laver, hvor to materialer roteres mod hinanden så de under den høje varmepåvirkning til sidst smelter sammen og bliver til ét samlet materiale.

Fundering af solcelleparker

Grundet MFP’s meget alsidige anvendelsesmuligheder benyttes pælene nu også som fundament til enorme solcelleparker – og her er Holland gået forrest i brugen af Centrum Pæles MFP til formålet. Her står der nemlig allerede én solcellepark på MFP og der er flere på vej.

Fundering af parkeringspladsVisualisering af solar car park i Biddinghuizen, Holland. De enorme – og mange - solcellepaneler forventes at levere op mod 35 MWp. Ophavsret: Solarfields

Netop nu opføres der en enorm parkeringsplads i Biddinghuizen i Holland, hvor MFP benyttes som fundament til de master, der skal danne overdæk for bilerne. Udover at beskytte bilerne mod vind og vejr, skal masterne benyttes til at høste solens energi via solceller. Parkeringspladsen anlægges primært til gavn for Lowlands festivalen, der årligt har mere end 55.000 besøgende.

Verdens største solar car park

Denne såkaldte ’solar car park’ vil blive verdens største af sin slags, hvor der samlet set vil være monteret 90.000 solpaneler ovenpå masterne, som forventes at levere 35 MWp – nok til at forsyne 10.000 husholdninger med solenergi. Og det er netop tanken, at den energi, der produceres vil blive distribueret til de omkringliggende samfund, så den benyttes bæredygtigt der, hvor der er behov for den i det daglige.

Installation af Centrum Pæle’s MFP i Biddinghuizen, Holland. Pælene vil danne fundament til de overdækkede master, som både beskytter de parkerede biler mod vind og vejr, men også bærer de 90.000 solpaneler, der monteres ovenpå masterne

Et grønnere byggeri i fremtiden Hos Centrum Pæle ønsker de at netop deres pæle danner grundlag for endnu flere bæredygtige byggeprojekter - og kun fantasien sætter grænser for hvordan de sammen med deres kunder og samarbejdspartnere kan sikre et fundamentalt grønnere byggeri i fremtiden.

Yderligere information kan du finde her, tlf. 7583 0111.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår