Bordplader med bæredygtighed

Annonce – Dato 22 nov 2022

Fra sten i bjerget til den ender som bordplade i det danske køkken er vejen lang. Derfor leverer borderstone den håndværksmæssige ekspertise – både med inspiration, rådgivning, opmåling, levering og montering. Dette kombinerer vi med respekt for miljøet, og bæredygtighed. Bæredygtighed er for os at respektere naturens materialer og derfor altid have det i mente, når vi arbejder med naturens smukke sten.

borderstone - fra sten i bjerget til bordplade i Danmark

Natur og ansvar

Når borderstone skal have plader hjem fra rundt om i verdenen, betaler vi miljø- og transportafgifter. Disse afgifter går til slid samt belastningen af vejene. Derudover går en del af beløbet, der bliver betalt for råpladerne, til at reetablere de bjerge, som vores smukke sten bliver taget fra. Der bliver lagt ny jord, plantet træer, buske etc.

LED-belysning

borderstone har sørget for LED-belysning i alle vores produktionshaller og showroom. Med LED belysning sparer man omkring 80 % strøm, og opnår omtrent samme belysning. Udover det lave strømforbrug udmærker LED sig ved en meget længere levetid.

Genanvendelse af vand

Vi gør så meget, vi kan for miljøet og har derfor anskaffet os en Tc Turrini DEP 800 QC til at filtrere og genanvende vores vand. Alle vores maskiner, undtagen vores Water-jet, kører derfor på vand fra det store genvandingsanlæg. Her genanvendes op til 80 % af vandet, hvor resten, som ikke kan filtreres fra, ligger i stenstøvet fra alle maskiner – hvor det herefter bliver kørt til asfalt.

borderstone - bordplader i sten

Skæring i forhold til spild

Alle vores plader skæres, så der opstår mindst muligt spild.

Når vi starter et projekt, ser vores sælgere altid på om der kan benyttes nogle af de flotte rest-sten vi har stående i produktionen. Er projektet for stort, vil man tage råplader i brug, og her skærer vi fra hjørner og ind. På den måde mindsker vi spildet, og den resterende plade kan derefter anvendes til nye og spændende projekter. Ønsker man en bestemt skæring fra en plade, kan dette godt lade sig gøre – dog vil der hér komme ekstra miljø-omkostninger.

Anvendelse af rester

Resterne fra råpladerne bliver skåret til prøver eller går til små projekter – som f.eks boligtilbehør. Dét, der ikke kan gemmes herudover, bliver smidt i en stor container, der bliver hentet. Herefter bliver resterne knust og lavet til asfalt.

Slutresultat

Når din plade er færdigmonteret, har det været med fokus på kvalitet og en miljøvenlig proces fra borderstone, når naturen hentes ind til jeres nye køkken, bad etc.

Vi sidder klar ved telefonerne alle hverdage, så er der spørgsmål, er man mere end velkommen til at ringe eller skrive ind. Vi ser frem til at høre fra dig.

Yderligere information: www.borderstone.dk, tlf. 4970 3831.

Mere om produktet Køkken og Bad

Køkken og Bad

Se kollektionen

Krav & tolerancer

Krav & tolerancer

Information før, under og efter

Læs mere