Boligselskab i risikozone i Rødovre investerer i miljø- og klimatilpasning

Dato: 2 Apr 2020

Rødovre Boligselskab er i øjeblikket i gang med en større klima- og miljøindsats, der både omfatter LAR-løsninger og fornyelse af gamle og nedslidte kloakker. Indsatsen skal bl.a. fremtidssikre en række boligblokke, der ligger lavt placeret og som Rødovre Kommune har udpeget som et såkaldt risikoområde, hvor der er stor risiko for oversvømmelser.

LAR-løsninger og strømpeforinger af kloakkerDet er de to Aarsleff selskaber Aarsleff Rørteknik og Petri & Haugsted, der udfører henholdsvis fornyelse af nedslidte kloakker via strømpeforinger og LAR-løsninger med forsinkelsesbassiner. Der er udarbejdet en klimahandlingsplan i samarbejde med Rødovre Kommune som sammen med HOFOR medfinansierer LAR-projektet.

”Vi fremtidssikrer nu flere af vores boligblokke i forhold til klimaændringerne – både kloakkerne og selve området, som er placeret i et såkaldt risikoområde. Der har været oversvømmelser inden for de senere år, men ved at vi nu frakobler regnvandet fra fællessystemet, kan vi nu klare en 150 års hændelse'', siger Leif Hennings, der er driftschef hos Rødovre Boligselskab.

Der er etableret både store og mindre bassiner, der forsinker regnvandet og langsomt leder det ud i det offentlige kloaknet via de nye og kloakseparerede rør. Tiltagene sker i fire afdelinger af Rødovre Boligselskab.

LED-teknologi kommer til sin ret

I 14 af boligblokkene med 79 lejemål i form af rækkehuse, bliver der samtidig med LAR-projektet fornyet gamle og nedslidte kloakledninger. Det foregår via brønde i krybekældrene inde under folks lejligheder. En krævende opgave med minimal plads og hvor Aarsleffs patenterede LED-anlæg derfor har sin store fordel, fordi de kræver minimal plads

 ”Den valgte løsning med udhærdning med LED-lys er en hurtig og energieffektiv metode og tilgodeser dermed både beboerne og miljøet'', forklarer Dennis Fischer Larsen, projektleder hos Aarsleff Rørteknik.

Læs mere om LAR-løsninger på www.aarsleffpipe.dk

Referenceprojekter fra Per Aarsleff A/S

Søndervangen Afd. 24

Søndervangen Afd. 24

Anlægsarbejde | Aarhus | 93 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve...

Langkærparken i Aarhus

Langkærparken i Aarhus

Udv.renovering | Aarhus | 471 Mio.kr

Udv.renovering af energi optimering/renove i Aarhus med 862 lejligheder på 3 ...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår