BLÜCHER går hele vejen fra taget til afløbet

Annonce – Dato 14 maj 2019

BLÜCHER, der er bedst kendt for sine afløbssystemer i rustfrit stål, har et andet vigtigt speciale: Tagafvanding, som firmaet bringer i fokus.

De fleste kender BLÜCHERs mange kvalitetsprodukter inden for afløbssystemer til boliger og industribygninger. Færre ved, at virksomheden også er en betydende leverandør inden for tagprojekter.

Klimaforandringerne med stadig større nedbørsmængder stiller helt nye krav. Mange kræfter skal håndteres, når store mængder af vand skal ledes sikkert væk fra tagarealer.

Her er BLÜCHER også på hjemmebane og har udført større projekter, der kræver specialviden – herunder flere lufthavne, butikker og infrastrukturprojekter. F.eks. I Ikea i Århus, Terminal 5 i London Heathrow lufthavn og Kings Cross station, ligeledes i London.

Afløbssystemer i rustfrit stål og tagafvanding fra BlücherVi oplever større og mere koncentrerede mængder af nedbør. Det stiller helt nye krav til håndteringen af regnvand, hvorfor BLÜCHER oplever øget interesse for koncepter som ”Green Roof” og ”Blue Roof”.

Det skal kunne holde!

De traditionelle løsninger, hvor tagdækkeren svejser et rør med en flange ned i taget – så man kan forbinde det med et rør under taget – rækker ikke længere: ”Især når vi taler flade tage skal afløbet sikre, at der ikke sker tilstopning på grund af blade og snavs. Samtidig skal det kunne holde til forholdene på taget, hvorfor et metalafløb er den sikre løsning”, forklarer Palle Madsbjerg, forretnings-udviklingschef hos BLÜCHER.

”For det andet skal man sikre, at afløbet har en tilfredsstillende kapacitet, som er målt i henhold til EN 1253 reglerne på samme måde som ved gulvafløb. Til dette har vi investeret i testudstyr, som har givet os mulighed for at optimere vores afløb i forhold til, hvad der hidtil har været brugt på danske tage”, tilføjer Palle Madsbjerg.

Færdige, fleksible systemer

Ved tagafløb har der været en tradition for, at tagdækkeren har købt afløbene. Dette har ændret sig i takt med, at vakuum-afløb i stigende grad benyttes til afvanding af flade tage. Denne type afvanding har flere åbenlyse fordele, og BLÜCHER tilbyder et komplet og konkurrencedygtigt system med rør, afløb og dimensionering - samt mulighed for koordinering med ingeniørens bygningstegning.

Da vakuum-systemet er baseret på fyldte rør, har BLÜCHER® EuroPipe en stor fordel i at være et stift og stabilt rør, som ikke kræver et kompliceret ophængningssystem. Gennem årene har BLÜCHER udviklet et komplet tagafvandingssystem, som bortset fra tagrendesystemer dækker hele spektret. Desuden ”Power”-afløb, der kan bortlede vandmængder mere end dobbelt så store som krævet i normerne.

Udviklingen kræver også nye måder at tænke tagafvanding på. Her kan ”Blue Roof”-afløbet styre mængden af vand, der bliver ledt til det offentlige system, så det ikke bliver overbelastet. Er også en ideel løsning til grønne tage – og denne form for kontrolleret tilbageholdelse af tagvand vil i stigende grad blive brugt i storbyer i fremtiden.

Mere om produktet Tagafvanding

Tagafvanding

BLÜCHER® Drain Roof tagafvandingssystem helt i rustfrit stål og i høj kvalitet

Brochure

Brochure

Her finder du vores produktkataloger

Læs mere

Projektering

Projektering

Vi rådgiver gerne om den rette løsning

Læs mere

Referencer

Referencer

Se vores tidligere projekter her

Læs mere

Roof Drain - Gravity - 401.10
Roof Drain - Gravity - 402.10
Roof Drain - Gravity - 403.10
Roof Drain - Siphonic - 401.20
Roof Drain - Siphonic - 402.20
Roof Drain - Siphonic - 403.20
Installation

Installation

Nem, hurtig og praktisk installation

Læs mere

Referenceprojekter fra BLÜCHER

Aabenraa Sygehus/Akutsygehus

Aabenraa Sygehus/Akutsygehus

Tilbygning | Aabenraa | 406,0 Mio.Kr

Tilbygning af hospital i Aabenraa på 4 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ...

Valby Vandkulturhus

Valby Vandkulturhus

Nybygning | København | 85,0-100,0 Mio.

Nybygning af svømmebassin/pool i København på 2 etager hvor den ene etage er ...

Hotel d'Angleterre

Hotel d'Angleterre

Indv.renovering | København | 80-120 mio kr.

Indv.renovering af hotel/motel i København med 91 lejligheder . Selve byggeri...

IKEA Århus

IKEA Århus

Nybygning | Aarhus | 400,0 Mio.Kr

Nybygning af forretning i Aarhus på 3 etager . Selve byggeriet er påbegyndt j...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår