BLÜCHER Blue Roof tagfavanding

Annonce – Dato 9 jan 2020

BLÜCHER er mest kendt som leverandør af gulvafvandingsystemer, men inden for de sidste år er tagafvanding blevet en større del af firmaets produktsortiment. Gennem årene har BLÜCHER leveret tagafvandingssystemer til større projekter såsom Ikea Århus og London Heathrow og Doha lufthavnene med både afløb og rør.

mest kendt som leverandør

BLÜCHER® Blue Roof systemet

I mange år har man talt om grønne tage som løsningen ved at tilbageholde og bruge noget af tagvandet. Der er mange typer af grønne tage, men problemet med grønne tage er, at man ikke kan kontrollere, hvor hurtigt vandet løber af taget. Om efteråret, hvor det ofte regner og græs og jord er gennemvædet, er evnen til at tilbageholde vand reduceret kraftigt. For bedre at kunne kontrollere afvandingen fra taget vælger man i dag ofte et mindre jordlag over et reservoirområde. Så kan man med et flowreducerende afløb regulere mængden af vand fra taget, uanset om jordlaget er gennemvædet eller tørt. Her bruger man Blue Roof systemet.

Med og uden det grønne element

Blue Roof systemet kan også bruges, hvor man anvender taget som et ”badekar”, hvor man ikke har det grønne element, og derfor kan opstuve mere vand. Her har BLÜCHERs norske datterselskab, i samarbejde med tagmaterialeproducenten Sika, opbygget et system, som er et rigtigt Blue Roof system. Det forventes at Blue Roof og grønne tage med udløbsbegrænsning vil blive mere og mere normalt i større byer, hvor man har stigende problemer med regnvand og oversvømmelser.

BLÜCHER® EuroPipe vakuum tagafvanding

For nogle år siden begyndte BLÜCHER at gå ind i vakuum tagafvanding, i daglig tale kaldet UV, som opererer med fyldte afløbsrør og få nedløbsrør, hvilket sparer bygherren for en stor mængde afløbsrør under bygningen. Her har BLÜCHER® EuroPipe systemet i kombination med rustfrie afløb vist sig at give mange fordele. Et stabilt og konkurencedygtigt system I Skandinavien anbefaler såvel danske SBI såvel som Svenske Tib, som er ansvarlig for taggarantierne i Sverige, taghætter i metal på grund af stabiliteten og resistensen mod sol- og vejrpåvirkning. BLÜCHERs afløbsrør i rustfrit stål er stabile og kan modstå belastningen fra fyldte rør uden understøtning. I modsætning til plastrør, hvor der bruges ophængsskinner med op mod 20 enkeltdele der skal monteres, sammenlignet med en rørbærer for hver 3 meter. Også muffesamlingen er fleksibel og kan tilpasses under montage, i modsætning til el-svejsning, som er bedst i tørre og tempererede rum. Mufferne sikres med en trykbøjle, når systemet er placeret og tilpasset. Gennem installationsbesparelser og ganske få omkostninger til ophæng er det rustfrie system også overraskende prismæssigt konkurrencedygtigt på et færdigmonteret UV-system.

 i daglig tale kaldet UV som opererer med fyldte afløbsrørfå nedløbsrør, hvilket sparer bygherren for en stor mængde afløbsrør under bygningen

En optimal løsning ved installation i tag

Også ved montage i isoleringen er BLÜCHER® EuroPipe metalrørene optimale, da der anbefales metalrør for f.eks. at undgå gennemboringer ved installation af tag. Når rørsystemet er sikret med rørbøjler, er rørets tæthed sikret, og montage af mufferør kan foretages i al slags vejr.

Yderligere information: www.blucher.dk, tlf. 99 92 08 00.

Referenceprojekter fra BLÜCHER

Aabenraa Sygehus/Akutsygehus

Aabenraa Sygehus/Akutsygehus

Tilbygning | Aabenraa | 406,0 Mio.Kr

Tilbygning af hospital i Aabenraa på 4 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ...

Valby Vandkulturhus

Valby Vandkulturhus

Nybygning | København | 85,0-100,0 Mio.

Nybygning af svømmebassin/pool i København på 2 etager hvor den ene etage er ...

Hotel d'Angleterre

Hotel d'Angleterre

Indv.renovering | København | 80-120 mio kr.

Indv.renovering af hotel/motel i København med 91 lejligheder . Selve byggeri...

IKEA Århus

IKEA Århus

Nybygning | Aarhus | 400,0 Mio.Kr

Nybygning af forretning i Aarhus på 3 etager . Selve byggeriet er påbegyndt j...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår