Biodynamisk lys med B.E.G. tilstedeværelsessensor

Dato: 28 jun 2018

PD4-M-HCL er den nye stand-alone DALI-tilstedeværelsessensor med „Tunable White“ funktion for ”Human Centric Light“ (HCL). Lige som andre B.E.G. DALI-tilstedeværelsessensorer styrer sensoren forskellige lysgrupper baseret på tilstedeværelse og dagslys for at øge komforten og energieffektiviteten.

Det nye er, at sensoren også kan styre farvetemperaturen i rummet, hvis DALI-armaturerne understøtter „Tunable White“ funktionen (DALI Type 8). Samtlige rum kan konfigureres individuelt, og sensoren understøtter op til 4 DALI-belysningsgrupper og 3 trykknapinput.

Forbedret lys øger livskvaliteten

Mennesket har ikke kun brug for lys til at kunne se godt, men lyset sætter også takten for menneskets „indre ur“ som er et kompliceret styresystem, der koordinerer alle kroppens funktioner i en 24-timers rytme og afstemmer dem med hinanden. Dette styresystem skal synkroniseres af dagslyset hver dag. Hvis den korrekte lysstimulans mangler, kommer det indre ur ud af takt. Dette kan medføre, at mennesket mister energi og bliver træt, lider af humørsvingninger, eller endda at immunsystemet svækkes.

Omkring årtusindskiftet identificerede forskere fotoreceptorer i øjets nethinde, der ikke var der for synets skyld - men for at aktivere forskellige hormoner til at stille det indre ur. Disse celler er meget følsomme over for lys med en høj andel af blåt. Det betyder at med en dertil tilpasset belysning kan menneskers livskvalitet forbedres væsentligt.

Biologisk aktiv belysning

Indendørs kan en belysning med ikke-visuelle effekter understøtte virkningen af naturligt dagslys. Dette hjælper i vores moderne ”hele-døgnet-rundt” samfund til med at stabilisere menneskets døgnrytme. Døgnrytmebelysningen er baseret på den naturlige dag- og natcyklus, en cyklus på 24 timer. En biologisk aktiv belysning bør tilpasses brugerens døgnrytme. Den skal på formålstjenlig måde støtte de naturlige aktive perioder og hvileperioder i løbet af dagen.

PD4-M-HCL tilstedeværelsessensoren bringer med styringen af de ikke-visuelle lysvirkninger dagslysets dynamik indenfor. De kan på en blød og diskret måde understøtte brugerens trivsel og velvære. I løbet af en dag varierer den biologisk aktive belysning ikke kun farvetemperaturen fra varm hvid til dagslys-hvid, også lysintensiteten tilpasser sig menneskets døgnrytme med 500 til 1.500 Lux og giver de rigtige impulser afhængigt af tidspunktet på dagen. Styringen af de enkelte armaturer sker harmonisk og trinløst, således at forandringen ikke umiddelbart opfattes, mens lysets varige biologiske virkning udfolder sig.

B.E.G. – kåret som årets leverandør 2017/2018 hos Lemvigh-Müller

Kåringen som Årets Leverandør hos Lemvigh-Müller skal ses i lyset af mange årsager. Et omsætningsindeks med stor vækst siden samarbejdet startede, samt en konstant investering i Lemvigh-Müller – både direkte og indirekte.

Med B.E.G. Danmark og organisationen i Tyskland har Lemvigh-Müller aldrig fået et nej eller er blevet mødt af en lukket dør. B.E.G. har udvist tålmodighed omkring indfrielse af målsætninger. At skabe vækst er et langt sejt træk, med en konstant indsats og opfølgning uden brok og utilfredshed.

Opbakning og tilstedeværelse ved sambesøg, kundearrangementer og events, hvor B.E.G. sammen med Lemvigh-Müller sætter kunden i centrum. Lemvigh-Müller siger tak til BEG for at styrke deres salgskompetencer. Lemvigh Müller ser frem til mere af det hele i årene fremover.

Yderligere information: www.beg.dk, tlf. 76 31 40 00.

Referenceprojekter fra B.E.G. Danmark

Carlsberg Byen

Carlsberg Byen

Nybygning | København | 1310 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i København med 88 lejligheder på 30 etager . Selve ...

Skagens Museum

Skagens Museum

Tilbygning | Frederikshavn | 70 Mio.kr

Tilbygning af museum i Frederikshavn på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyn...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår