Bæredygtigt initiativ

Annonce – Dato 16 Apr 2019

Kingspan har lanceret et partnerskab til fjernelse af plastik i havene og har et mål om at genbruge 1 milliard plastikflasker om året i 2025.

  • Genbrugte flasker vil blive anvendt til produktion af Kingspan´s isolering.
  • Dette mål vil øge den nuværende anvendelse af genbrugsplastik fire gange.
  • Vores delmål er 500 millioner flasker i 2023.
  • Det 3-årige partnerskab til at fjerne plastik fra havene er indgået med EcoAlf Foundation.

Kingspan, den globale leder indenfor højkvalitets løsninger til isolering og paneler til bygninger med lavt kulstofindhold, har forpligtet sig til at genbruge 500 millioner plastikflasker hvert år i 2023 til brug i deres isolering, med et fremtidigt mål på 1 milliard flasker hvert år i 2025.

Initiativet til genanvendelse er en del af et større Kingspan program, sammen med selskabets 2020 Net Zero Energy produktionsmål, hvor selskabet vil producere energibesparende produkter med lavt kulstofindhold og på en miljøvenlig måde. Kingspan producerer allerede isolering med genanvendt plastik, men fra i dag vil vi tilføje plastik fjernet fra havene til denne produktionskæde baseret på råmaterialer fra selskabets fabrik i nærheden af Barcelona i Spanien.

I dag genanvender denne fabrik allerede 250 millioner plastikflasker hvert år, og har sat et ambitiøst mål om at firedoble dette i løbet af de næste 6 år. For at opnå målet, har Kingspan indgået et samarbejde med EcoAlf Foundation, og i løbet af det 3-årige partnerskab vil selskabet hjælpe aktivt med at fjerne op til 150 tons affald fra Middelhavet hvert år via EcoAlf Foundation netværk af fiskere. I deres produktion vil Kingspan genanvende så meget plastik fra havene som muligt.

Brugen af genanvendte plastikflasker vil forhindre at flaskerne ender op på et affaldsdeponi, eller endnu værre i vores have. I øjeblikket bliver kun 9 % af al plastik der er produceret i verden genanvendt, og ifølge FNs Miljøprogram (UNEP) ender mere end 8 millioner tons af plastik hvert år i vores have - det svarer til at smide en lastbil med plastik i havet hvert minut.

Gene Murtagh, CEO af Kingspan Group, fortæller om selskabets initiativ og siger:
''På Kingspan tager vi vores bæredygtigheds løfter meget alvorligt. Dagens udmelding, som er en del af Planet Passionate målet i Kingspans bæredygtigheds plan, former en del af den langsigtede strategi vi udvikler omkring opbakning af den cirkulære økonomi og udvidelse af vores anvendelse af genbrugsmaterialer. Med byggeindustriens andel på 30 % i det globale affald der ender i affaldsdeponi, er det yderst vigtigt at Kingspan finder mere ansvarlige måder at reducere affald på i alle led i supply chain''.

Javier Goyeneche, stifter af EcoAlf Foundation siger:
''Vi er begejstrede for at kunne etablere dette partnerskab med Kingspan, der vil hjælpe os med at udvide vores mål om at rense havene. Kingspan er en perfekt partner, fordi de kan hjælpe os med at lukke cirklen ved at bruge store mængder af de materialer vi opsamler fra havet i deres produkter. Men endnu mere vigtigt er det, at vi ønsker partnere der har de samme værdier som os og der ønsker at gøre vores planet renere og mere bæredygtig, og vi ser frem til at arbejde sammen med Kingspan i denne ånd''.

Dagens udmelding understøtter også Kingspan´s tidligere bæredygtigheds initiativer, inklusive deres mål om at operere som en Net Zero Energy (NZE) forretning i 2020. På trods af fordobling i størrelsen siden dette mål i 2011, er Kingspan på vej til at opnå dette mål, og havde nået 75 % NZE i 2018.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår