Bæredygtig facadebeklædning fra Etex Nordic

Annonce – Dato 3 nov 2020

Der er mange valg og dilemmaer involveret, når man skal bygge grønt og bæredygtigt. Hvilket materiale skal man vælge? Når talen falder på bæredygtigt byggeri, er fokus ofte rettet mod træ, men i virkeligheden findes der mange andre valg. En af de mere oversete, men bestemt oplagte alternativer, er fibercement i form af lette facadepaneler, som er holdbare, ikke-brændbare og kun har brug for minimal vedligeholdelse i løbet af levetiden.

Der er mange valg og dilemmaer involveret, når man skal bygge grønt

Fibercement vs. træ

Fibercement kan på mange måder være mere bæredygtigt end træ. Valg af fibercement som facadebeklædning giver flere fordele fremfor træ:

  • Sparer maling (og skåner dermed miljøet) og reducerer vedligeholdelse
  • Fibercement holder i min. 50 år ved korrekt montering (dvs. som en ventileret facade)
  • Cement, sand og vand er hovedingredienserne i Etex’ fibercementprodukter, der er lokalt tilgængelige – tæt på fabrikkerne
  • Al cellulose er FSC certificeret og til en vis grad genanvendt
  • Styring af vandforbruget i produktionen – herunder genbrug
  • I produktionen er der hele tiden fokus på reduktion og genbrug af restmaterialer

Fibercement vs. træ

Miljødeklaration

CEDRAL fibercementplanker og EQUITONE facadeplader er miljøvenlige og holdbare. De udgør ikke en trussel mod menneskers sundhed, vand, luft og jord, er genanvendelige og kan bortskaffes uden forudgående behandling.

Du finder miljøvaredeklarationer, som EPD-deklarationer, på www.cedral.dk og www.equitone.dk

SE MERE HER

Læs om Danske Boligarkitekters positive syn på fibercement

CEDRAL fibercementplanke

Firmaprofil

Etex Nordic er en del af Etex Group, en global familieejet belgisk industrivirksomhed som på verdensplan beskæftiger mere end 14.500 medarbejdere. Etex Group opfandt og udviklede tilbage i 1905 de første fibercementløsninger og har gennem mere end 100 år specialiseret sig i at videreudvikle og producere designmæssigt unikke byggematerialer baseret på fibercement.

Yderligere information findes på Etex Nordic’s websites: www.cedral.dk, www.equitone.dk og Etex’ hovedwebsite www.etexgroup.com, eller kontakt Etex Nordic på tlf. 73 66 19 99.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår