Alumi Lightdesign - dansk bæredygtig udendørs belysning

Dato: 4 maj 2021

Alumi Lightdesign producerer bæredygtige og cirkulært økonomiske lamper. De har helt fra starten arbejdet efter en grundtanke om et miljøvenligt produktionsgrundlag og bæredygtigt approach til deres fremstilling og udvikling. Det har altid været vægtet højt at producere holdbare løsninger med lang levetid, med mulighed for udskiftning af alle lampens dele. Alumi Lightdesign bygger lamper, der holder. Materialer og ressourcer udvælges nøje efter bæredygtige principper.

alumi belysning, gadebelysning

På billedet ses H350 design: RUM

Dansk design og kvalitet + Design for disassembly

Designs udvikles af dygtige danske designere og arkitekter. Allerede fra designprocessens start inkorporeres bæredygtighed. Design for disassembly samt mulighed for udskiftning af dele er et must. Derved sikres man en meget lang levetid på produkterne, samt mulighed for at skille lampen ad til genanvendelse, genbrug eller korrekt bortskaffelse.

Alumi Reclaim

Alumi Lightdesign tilbyder returnering af lamper efter endt brug, hvorved de sørger for den cirkulære proces, samt mulighed for at give dem nyt liv, ved genbrug til nye lampedele. Herved er man i fællesskab med til at løfte Verdensmål 12 omkring opnåelse af en mere bæredygtig forvaltning og effektiv udnyttelse af naturressourcer. Ved genanvendelse opnår man et mere anstændigt forbrug og produktion.

alumi lightdesign, Lamperne produceres i certificeret rustfrit stål, aluminium og jern

På billedet ses Curva Pullert

Leasing + TCO – Total Cost of Ownership

Som noget helt nyt tilbyder Alumi Lightdesign leasing af lamper. Der er mange fordele ved leasing:

 • TCO – Total Cost of Ownership. Man kender altid sine totale omkostninger på lamper
 • Dette kan overføres direkte til det årlige driftsbudget
 • Ingen større engangsinvesteringer
 • Man har nemmere og hurtigere adgang til bæredygtige lamper, og man sparer tid ved ikke at skulle søge budgetter eller fonde til at implementere bæredygtigt lys på sine projekter
 • Man får lamper, der altid fungerer, serviceres, hvor komponenter udskiftes ved fejl eller lign. og hvor man altid kender sit driftsbudget
 • Mere fleksibilitet og letter planlægning af budgetter

Klar til miljøgodkendte byggerier og projekter

Sidder du med et projekt, som allerede er miljøgodkendt, hvor du gerne vil have at belysningen passer hertil? Alle Alumi Lightdesigns bæredygtige lamper produceres helt i tråd med at skulle passe til dit DGNB- eller Svanemærkede-projekt.

Materialevalg

 • Lamperne produceres i certificeret rustfrit stål, aluminium og jern. Der benyttes kun europæisk producerede materialer
 • Produktionen foregår på egen fabrik i Horsens
 • Til de områder, Alumi ikke selv mestrer, bruger de dygtige lokale underleverandører
 • Altid dansk produktion
 • Elektronik: Der anvendes kun standardkomponenter, hvor der er mulighed for udskiftning. Derved sikres lang levetid på lamperne. Muligheder for dæmpning, sensor og CLO

Garanti og genanvendelse

 • Der ydes 5 års garanti på lamperne
 • Gældende underskrevne aftaler om genanvendelse (metal + plast)

Godkendelser

 • Alle lamper CE-godkendes efter gældende danske standarder
 • Produceres i højeste vandalklasse
 • Korrosionsklasse C4. C5 kan leveres efter aftale

Alumi Lightdesign tilbyder inkorporerede Smart City systemerAlumi Lightdesigns bæredygtige

På billederne vises Olympic Parkarmatur

SMART CITY + SENSOR READY

Alumi Lightdesign tilbyder inkorporerede Smart City systemer. Bl.a. i dansk samarbejde med Seneco og med benyttelse af deres Citygrid produkter. Citygrid er en bæredygtig, energieffektiv, automatiseret og nem løsning til implementering af bevægelsesstyring i udendørs belysningsarmaturer, samt registrering af lampernes driftstid. Dæmpningsprofiler kan ændres og notifikationer fremsendes ved nedbrud, alt sammen gennem et online dashboard. 

Ligeledes kan lamperne leveres fremtidssikret - Sensor Ready.

Kontakt salgschef Kasper Alsted Laursen, tlf.: 25 34 13 00, e-mail: salg@alumi.dk

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår