ALUCOBOND® udgiver ny bæredygtighedsguide

Annonce – Dato 8 Feb 2024

3A Composites GmbH, producenten af ALUCOBOND®, har udgivet en ny og informativ vejledning, der beskriver virksomhedens engagement i miljø og bæredygtighed.

3A Composites, aluminiumsfacade

Foto: Agustín Sagasti

50 års bæredygtighed

Med titlen 'We care about a sustainable future' beskriver den 18-siders brochure 3A Composites' virksomhedsfilosofi mod bæredygtighed og fremhæver, hvordan bæredygtighed i løbet af de sidste 50 år har været kernen i driften, fra deres håndtering af råmaterialer til pleje af miljøet og det sociale miljø. Den fremhæver også, hvordan bæredygtighed fortsat er i forgrunden af 3A Composites' aktiviteter.

Guiden forklarer, hvordan deres aluminium kompositpaneler bidrager til både aktive og passive energibesparelser på grund af deres lave service- og vedligeholdelsesomkostninger, som matches med en højisolerende effekt. Som sådan kan ALUCOBOND® produkter betragtes som passiv materialelagring, som et resultat af den høje genanvendelseskapacitet.

En løbende indsats for at reducere CO₂-emissionerne

Vejledningen beskriver, hvordan 3A Composites opnår bæredygtighed gennem et stort og kontinuerligt investeringsprogram, der bevæger deres virksomhed i retning af stadig mere bæredygtige processer og operationer. Den fremhæver også, hvordan virksomheden efter at have investeret 20 mio. EUR i bæredygtighedsforanstaltninger i løbet af de sidste 20 år også har etableret et energistyringssystem i overensstemmelse med ISO 50001, hvor den løbende arbejder på at reducere CO₂-emissionerne gennem reduktioner i energi- og vandforbruget, produktivitetsstigninger og affaldsreduktion. Med yderligere 15 mio. EUR planlagte investeringer i nye, mere energieffektive produktionsprocesser, herunder en varmegenvindingsforanstaltning, vil der blive opnået yderligere CO₂-reduktioner, der anslås til 450 t fra 2021 og fremefter.

Lang levetid reducerer miljøpåvirkningen

ALUCOBOND® er fremstillet af aluminium, som på trods af at processen kræver en høj grad af primær energi under den indledende produktion, er uendeligt, 100% genanvendeligt, samt at den lange holdbarhed reducerer miljøpåvirkningen på den lange bane.

3A Composites, facadeapplikationerEnergibesparelser

De aktive og passive energibesparelser, som ALUCOBOND® giver®, forklares også, og hvordan varmepåvirkningen om sommeren reduceres, samtidig med at beskyttelsen mod kulde øges om vinteren – alt sammen faktorer, der reducerer bygningens energiforbrug.

Certificeringer

ALUCOBOND's® miljøcertificeringer, end-of-life genbrugsmuligheder og facadeapplikationer diskuteres også, og brochuren afsluttes med en række fantastiske globalt certificerede ALUCOBOND® projekter, der yder et positivt bidrag til lavere energi og bæredygtighed.

Værd at vide om fremstillingen af ALUCOBOND®

  • ALUCOBOND® produceres i Tyskland, og er økologisk og bæredygtig
  • Anvendelse af råmaterialer af højeste kvalitet, en stærkt, korrosionsbestandig aluminium (legering 5005A)
  • Råvarer købes fra en økologisk, europæisk og lokal kilde
  • Overholdelse af de højeste internationale miljøstandarder
  • Ingen anvendelse af giftige materialer eller tungmetaller overhovedet, hverken i produktionsprocessen eller i produktet

3A Composites, kompositpaneler

Foto: Andreas Horsky

Referencer

25 hours hotel das tour, Düsseldorf, Tyskland

Facaden består af vinduer, hvis formater afhænger af funktionen, og Alucobond kompositpaneler i forskellige farver. Placeringen af både paneler og vinduer er bestemt af facadens sektioner. Valget af den sølvhvide overflade får bygningen til at falde ind i den urbane atmosfære.

Materialer: ALUCOBOND® A2 anodized look C32 + C0/EV1, solid Anthracite Grey 105
Arkitekt: HPP Architekten GmbH, Düsseldorf
År: 2017
Certificering: DGNB Gold Certificate

Orona Zero, Hermani, Spanien

Facaden består af 2.000 trekanter, hvis placering er betinget af solindfald, dagslys, adgang til udsyn og privathed. Undersiden af bygningen er beklædt med Alucobond naturAL Reflect paneler, der reflekterer dagslyset ind i skyggeområderne.

Materialer: ALUCOBOND® natural Reflect
Arkitekt: Barrutieta + Goikoetxea + delaFuente + Perez
År: 2014
Certificering: BREEAM® Excellent, LEED® Gold

Download bæredygtighedsguiden her

Find yderligere information om 3A Composites kompositpaneler her, tlf. 316 667 53, e-mail: ole.kingo@alucobond.com