Alle har ret til god akustik

Annonce – Dato 24 nov 2022

For syv år siden satte Hz Acoustic Aps sig for at udvikle akustiksystemer af høj kvalitet – og som alle havde råd til. I dag leverer virksomheden systemer til alt fra almindelige boliger til Christiansborg – heriblandt Arbejdermuseet i København.

HZ Acoustic - Akustiksystemer af høj kvalitet

Der er fra 1879 blevet sunget kampsange og holdt masser af opildnede taler i arbejderbevægelsens gamle forsamlingshus – det nuværende Arbejdermuseum i Rømersgade, København. 

Men det er ikke sikkert, at det har lydt så godt, som det ville gøre i dag, hvor bygningens centrale dele netop er blevet restaureret. Ud over frisk maling og et nyt belysnings- og indeklimasystem, er flere af lokalerne nemlig også blevet udstyret med akustiklofter, der dæmper efterklangen med 70-80 %.

Hz Acoustic - En bæredygtig akustikløsning

En bæredygtig løsning

Og det er langt fra uvæsentligt, når man lægger hus til brandtaler – eller som det er tilfældet med museet i dag - har masser af livlige skoleklasser på besøg, siger Helge Hansen fra Frederikshavn-virksomheden, Hz Acoustic Aps.
Det er hans virksomhed, der har leveret løsningen – og en løsning var der brug for:

- Jeg tør næsten ikke tænke på, hvordan akustikken har været derinde tidligere med alle de store og hårde overflader, smiler han og fortæller, at den aktuelle løsning, Hz Basic, består af plader og puds, som virksomheden selv har udviklet:

- På Arbejdermuseet har vi valgt en akustikplade bestående af en hård mineraluldsplade, der er lamineret med en specialfremstillet 10 mm vandfast glasgranulatplade. Dertil kommer akustikpudsen, der er baseret på genanvendte cellulosefibre, og som har en ekstremt fin overflade. Tilsammen er det en løsning, der ud over de akustiske egenskaber, giver en helt glat overflade, som også er meget let at reparere, lyder det.

20 års erfaring

Helge Hansen fortæller, at han har arbejdet med akustikløsninger gennem mere end 20 år, men at han først for syv år siden, grundlagde Hz Acoustic. Siden da har han sammen med sine medarbejdere arbejdet på at udvikle løsninger, der var endnu bedre – og billigere – end de eksisterende på markedet.

Og kikker man på virksomhedens referenceliste tyder meget på, at man er nået i mål. I hvert fald er byggerier i bl.a. Norge og Tyskland – foruden en lang række byggerier i Danmark blevet akustisk forbedret ved brug af de forskellige Hz-systemer. 

Hz Acoustic - Bedre akustik til alle

Bedre akustik til alle

Helge Hansen peger selv på en række konkrete forhold, når han skal forklare succesen:

- Vores mål har egentlig været at gøre gode akustikløsninger økonomisk tilgængelige for alle, og med en kvadratmeterpris for en monteret plade på mellem 500 og 1000 kr. + moms er det noget, jeg synes, vi er lykkes med, siger han og fortsætter:

- Dertil kommer selvfølgelig, at det er et bæredygtigt produkt, der er cellulosebaseret og dermed slet ikke sviner og belaster miljøet på samme måde som f.eks. de kvartsbaserede alternativer. Det sidste tror jeg også er én af grundene til, at vores produkter er meget efterspurgte, når det drejer sig om fredede og bevaringsværdige bygninger, siger Helge Hansen.

Se mere på hzas.dk

Læs mere om Hz Dual her

Mere om produktet Akustikplader

Akustikplader

Hz BASIC akustikplader

Hz Basic

Hz Basic

20 mm og 40 mm glasuld og 8 mm glasgranulat (forbehandlet) i alt 28 mm eller ...

Læs mere

Hz Dual

Hz Dual

20 mm og 40 mm stenuld og 10 mm glasgranulat (forbehandlet) med 4 huller til ...

Læs mere

Hz Flex

Hz Flex

Hz FLEX akustikplader af skum fra 10 mm til 40 mm

Læs mere

Hz System R

Hz System R

Fremtidens loft er lavet af mælkekartoner

Læs mere

Hz Acoustic brochure

Hz Acoustic brochure

Se Hz Acoustics produkter her

Læs mere