Ældre byejendom sikret mod fremtidige kælderoversvømmelser

Dato: 23 Aug 2018

Som en del af Boligselskabets kloakrenoveringsplan ønskede man at sikre sig yderligere mod fremtidige kælderoversvømmelser, ud fra erkendelsen af at vejret i fremtiden byder på flere og kraftigere skybrud.

HVL800 Hybrid By-Pass Station

Produktet der blev valgt er en hybrid by-pass station type HVL800 fra Skybrudskompagniet, en kombineret højvandslukker og pumpestation, velegnet til installationer, hvor regnvand ikke kan frakobles kloaksystemet.

Kombineret passiv og aktiv sikring

Da der er tale om en stor brugerkreds i Bredgade 28-32 kunne der ikke anvendes en traditionel højvandslukker, da dette ville medføre skadelig oversvømmelse af ejendommens eget spildevand under skybrud. Der blev derfor valgt en Hybrid Station, som er en kombineret passiv og aktiv sikring. I normalt drift er systemet en passiv sikring, hvor spildevandet bortledes via gravitation, og først når området rammes af kraftig regn og skybrud aktiveres den passive sikring og sikrer ejendommen mod oversvømmelse. Under skybruddet kan ejendommens afløbssystem anvendes som normalt med hjælp fra 2 kraftige spildevandspumper som automatisk aktiveres. Der er tale om et superintelligent system der tilpasses den enkelte opgave. Yderligere er det økonomisk og miljømæssigt attraktivt, da systemet kun er aktivt under skybrud.

Hurtig installation

Hybrid stationen blev installeret i ejendommens eksisterende spildevandsbrønd på under 2 dage uden driftstop af kloaksystemet. Havde der ikke været en egnet spildevandsbrønd til rådighed, så havde Skybrudskompagniet installeret en ny Hybrid brønd som leveres som ”plug and play” – nemmere kan det ikke være.

Fordele

  • Kan typisk eftermonteres i ejendommens eksisterende spildevandsbrønd
  • Produceret i industrikvalitet
  • Modstandsdygtig overfor rotteskader
  • Minimal vedligeholdelse
  • Indbygget selvtestsystem for sikker drift
  • Årlige driftsomkostninger i standby-funktion = 102 kWh om året

Etablering: Kloakmesterfirmaet SPH Kloak og Sanitet A/S.
Leverandør: Skybrudskompagniet ApS.
Bygherre: Boligselskabet Sjælland.

Yderligere information: www.skybrudskompagniet.dk, tlf. 72 10 90 50.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår