Aarsleff strømpeforer fisketrawler på under to uger

Dato: 5 nov 2019

Aarsleff strømpeforer fisketrawler på under to uger. Det færøske fiskefartøj Tróndur í Gøtu fra 2010 har fået fornyet samtlige utætte rørføringer med Aarsleff strømpeforinger.

Aarsleff strømpeforer til fisketrawler på under to uger”Det ville have været et helt uoverskueligt projekt og en kæmpe operation, hvis samtlige rør skulle have været udskiftet til nye. Det ville også tage markant længere tid og koste 6-7 gange så mange penge”, forklarer maskinchef Jóan Pauli Jacobsen fra virksomheden Vardin, der har en af de største flåder af fiskefartøjer på Færøerne.

Der er udført renovering af 17 udvalgte 6” trykrør, hvor der var konstateret kavitation tæring ved specielt bøjninger. Der pumpes 400m3 søvand gennem rørene i timen - fra pumpehus midtskibs i bunden af skibet med rørføring gennem brændstoftanken, til skibets fiske- og ballasttanke.

”Det er klart, at for os er tiden også en vigtig faktor. Ved at forny rørene med strømpeforinger behøver Tróndur í Gøtu kun ganske få dage på land selv om det er en omfattende operation. Men det har virkelig vist sig at være en yderst smidig proces med strømpeforinger'', siger Jóan Pauli Jacobsen.

Det er den danske entreprenørvirksomhed Per Aarsleff A/S, der krænger deres tilpassede strømpeforinger ind i eksisterende og tærede rør og danner derved et nyt rør inde i de eksisterende rør. Ifølge projektleder Flemming Andersen hos Aarsleff Rørteknik er strømpeforinger en særdeles velegnet metode på skibe, fordi rørene ofte er svært tilgængelige.

”Der er selvfølgelig vanskelige adgangsforhold i tankene og i pumperum 10 meter under dæk, men vi har erfaringen og det udstyr, der gør, at vi kan strømpefore under ekstremt pressede forhold. Arbejdet blev udført på to uger, mens Tróndur í Gøtu lå på værft i Skáli på Færøerne for udførelse af andre reparationer”, forklarer Flemming Andersen.

100 års levetid

Aarsleff Rørteknik er europæisk markedsleder inden for strømpeforinger i kloakkerne, hvor man gennem 40 år har forfinet teknologien, så strømperne i dag har en levetid på op til 100 år. Inden for de senere årtier har Aarsleff udvidet teknologien til også at omfatte ventilationskanaler, faldstammer, rørføringer på skibe mm.

”Vi fremstiller selv foringerne på vores egen fabrik. Vi har mulighed for at tilpasser de forskellige typer af strømpeforinger til det spildevand, der udledes i produktioner hos f.eks. industrien – altså meget hårde miljøer. På samme måde har vi med rørene på Tróndur í Gøtu tilpasset strømperne i forhold til de olieholdige produkter, der fra brændstoftankene er lækket ind i rørføringerne mellem pumper og fiske- og ballasttanke” fortæller Flemming Andersen.

Mere om produktet Industri

Industri

Vi anvender den nyeste teknologi inden for opgravningsfri fornyelse

Strømpeforing

Strømpeforing

Effektiv renovering uden gener

Læs mere

Fornyelsesplan

Fornyelsesplan

En sikker investering i fremtiden

Læs mere

Kloakrenovering

Kloakrenovering

Effektivt og ressourcebesparende

Læs mere

Ventilationskanaler og aftrækskanaler
Tv-inspektion

Tv-inspektion

Tv-inspektion udført af et medlem af DTVK-ordningen

Læs mere

Strømpeforing

Strømpeforing

Se videoen her

Læs mere

Unik teknologi forbedrer miljøregnskabet

Referenceprojekter fra Per Aarsleff A/S

Søndervangen Afd. 24

Søndervangen Afd. 24

Anlægsarbejde | Aarhus | 93 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve...

Langkærparken i Aarhus

Langkærparken i Aarhus

Udv.renovering | Aarhus | 471 Mio.kr

Udv.renovering af energi optimering/renove i Aarhus med 862 lejligheder på 3 ...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår