4 SENSORER I 1 ENHED

Annonce – Dato 13 maj 2014

Den nye ATMO serie fra ESYLUX, er en alt-i-én sensor løsning til alle rum, hvor et behageligt indeklima har en særlig betydning.

4 SENSORER I 1 ENHED

NYHED: PD-ATMO 360i/8 O KNX fra ESYLUX

4 SENSORER I 1 ENHED
Den nye ATMO serie fra ESYLUX, er en alt-i-én sensor løsning til alle rum, hvor et behageligt indeklima har en særlig betydning: Den nye melder kombinerer fire sensorer og optager eller måler tilstedeværelse, lys, temperatur, fugtighed og endda lugt – i form af flygtige organiske forbindelser (VOC). Dermed automatiseres funktionen til de rum der kræver frisk luft og et sundt indeklima.

VOC målingerne er en ny måde at tænke indeklima på, da VOC blandt andet kommer fra alle elektriske apparater. De elektriske apparater bliver flere og flere og det giver derfor bedre mening at måle VOC niveauet, fremfor de normale CO² målinger, som i bygninger primært kommer fra personer. Man vil ofte opleve, at VOC niveauet er højere end CO² niveauet, og da det har de samme negative påvirkninger på vores koncentrationsevne m.m., vil en regulering af ventilation på baggrund af et VOC niveau kontra CO² niveau give et markant bedre indeklima.

Temperaturmålingerne er også nytænkning, da det måles via en infrarød temperatur ”probe”. Gennemsnittet af refleksionsmålingerne danner grundlag for temperaturstyringen. Dette giver en uhyre nøjagtig måling uanset højde, overflade m.m.

På lysstyringssiden er der også her nye funktioner. Der er blevet plads til en akustisk sensor, så detekteringen kan ske via ren akustik, ren tilstedeværelse eller en kombination.

ATMO serien står tilbage som vel nok verdens mest avancerede sensor, og er oplagt til at anvende i mødelokaler, kontorer, klasseværelser, sanitære rum og andre steder hvor både lys, varme, ventilation og fugtighed skal kunne styres, og da kun én enhed skal integreres i KNX-systemet, er installation og opstart særlig hurtig og nem.

3 Behovsbaserede modelvarianter
PD-ATMO 360i / 8 T KNX
, 2 sensorer i 1 enhed: bevægelse og temperatur
PD-ATMO 360i/8 A KNX, 3 sensorer i 1 enhed: bevægelse, temperatur og luftfugtighed
PD-ATMO 360i/8 O KNX, 4 sensorer i 1 enhed: bevægelse, temperatur, luftfugtighed og lugt (VOC)