2700 kvadratmeter boligbyggeri for Færch & Co

Annonce – Dato 4 okt 2022

areo gulveSkumbeton til undergulvsopbygning

Allerede tilbage i 2019 kunne Det Stående Byggeudvalg konkludere, at der kan være en betydelig risiko forbundet med brugen af EPS-beton, når det bruges i opbygning af gulvkonstruktioner. Materialet har i flere tilfælde vist sig simpelthen at være for svagt til at klare de trykbelastninger, der må forventes at være i en gulvkonstruktion. Derudover har der været tilfælde, hvor gulvvarmeslanger er sprunget og har opfugtet gulvet.

Fra Citykirke til boligbyggeri

Tidligere på året blev den forhenværende Citykirke og dets faciliteter revet ned for at gøre plads til et nyt etageboligbyggeri med i alt 68 nye boliger.
Areo Undergulve er på nuværende i fuld gang med at udlægge i alt 2700 kvadratmeter undergulvsopbygning på 175 mm fordelt således:

  • Skumbeton 80 mm
  • Lyddug 25 mm 
  • Slidlag 70 mm

En klassisk undergulvsopbygning, der i sin simple konstruktion er medvirkende til at styrke kvaliteten og holdbarheden på det færdige gulv. “På nuværende tidspunkt er vi snart færdige med projektet på Samsøgade i Aalborg. Vi har netop startet støbning af slidlag på blok C, som er næstsidste blok i tidsplanen. Herefter starter vi på blok B” udtaler Özge Simsir, der er projektleder i Areo.

2700 kvadratmeter boligbyggeri for Færch & CoAreo Undergulve

Brandhæmmende teknikskakte

Ofte er tidsrammen i et byggeprojekt så stram, at det kan være udfordrende, at have teknikskakte klar til støbning på samme tid som udlægningen af undergulve. Dette var ikke tilfældet hos Færch & Co, som blev klar til at Areo Undergulve kunne pumpe 400mm skumbeton i skakterne.
Alle komponenter, der indgår i betonblandingen, er ikke-brandbare (naturligt sand, cement, vand, vandbaseret skumdannede middel), og kan derfor tilskrives brandteknisk klasse A1.

Projektleder fra Færch & Co, Andreas Munch udtaler: ”Samarbejdet med Areo Undergulve er yderst tilfredsstillende. Areo arbejder fleksibelt og er utrolige dygtige. Det er første gang vi arbejder med skumbeton og det har kun været positivt for os. Det er slet ikke sidste gang vi vælger Areo til at udføre undergulve til vores projekter.”

Læs meget mere om vores skumbeton her www.areo.dk/skumbeton eller kontakt salgschef Claus Pedersen på mail: cp@areo.dk/tel: 51 63 18 76 for et tilbud.