14 Schindler elevatorer til Axel Towers

Annonce – Dato 27 Apr 2017

Eksklusive elevatorer, forberedt til det moderne mobilbårne adgangssystem, myPort

14 Schindler elevatorer til Axel Towers

14 Schindler elevatorer til Axel Towers

Eksklusive elevatorer, forberedt til det moderne mobilbårne adgangssystem, myPort

Züblin, der i øjeblikket er totalentreprenør på byggeriet af Axel Towers i hjertet af København, går ikke på kompromis med kvalitet og sikkerhed i bygningen. Af samme grund har man bedt Schindler Elevatorer A/S installere 14 elevatorer, primært af typen S 5500 og enkelte S 3300 – elevatorer, der på smidig vis skal transportere Gorrissen Federspiels advokater, diverse restaurantgæster og mange andre op og ned i de fem kobberbeklædte tårne.

Men den eksklusive elevatorindretning med LEDbelyst og messingbeklædt stjernehimmel, træsorten Oregon Pine på væggene og håndlister beviklet med læder, er faktisk ikke det mest interessante, siger salgschef i Schindler Carsten Stern Hansen, og løfter lidt af sløret for hvad der måske kommer til at ske.

– Bygherre overvejer i øjeblikket, om de vil tage skridtet fuldt ud, og installere myPort – vores nyeste adgangs og kontrolsystem, som er udviklet i samarbejde med Apple. Siger de ja, får de den nyeste cutting edge teknologi, som ikke bare er optimeret til det yderste, hvad angår logistik og flow, men også leverer markedets højeste grad af sikkerhed uden at gå på kompromis med effektiviteten. Og når Carsten Stern Hansen taler om sikkerhed, mener han ikke kun i forhold til brand, ulykker og den slags – det er der naturligvis styr på. Han taler om adgangs- og kontrolforhold.

MyPort-systemet er baseret på det faktum, at stort set alle går rundt med en smartphone i lommen, så hvorfor ikke benytte den til at identificere sig og booke elevatorer, så man slipper for at stå og vente? Og systemet kan faktisk en hel del mere end det, supplerer projektleder Klaus Olsen.

– Man taler meget om Internet Of Things, og i og med, at elevatoren i et myPort system selv ved, hvor du skal hen, er der efter vores begreber tale om en teknologi, der ligger indenfor den ramme.

Afhængigt af om man har sin daglige gang i bygningen, eller bare er på visit, fungerer systemet på forskellige måder.

Som udgangspunkt vil de daglige bruger have myPort appen installeret på deres mobiltelefoner, hvilket vil identificere dem, og med det samme gøre en elevator tilgængelig. På samme måde vil systemet, når personen nærmer sig en dør, låse den op, hvis vedkommende ellers har retmæssig adgang. For gæsten, der f.eks. skal deltage i et møde, fungerer teknikken på en lidt anden måde. Her vil vedkommende, når han går ind i bygningen, modtage en sms med et identifikations ID i form af en unik og kopisikker kode, som herefter giver adgang og allokerer de rette elevatorer.

►Læs mere på www.schindler.dk