11 boligforeninger kloakrenoverer og sparer millioner

Dato: 1 jul 2016

Stordriftsfordele hos Boligkontoret Århus

11 boligforeninger kloakrenoverer og sparer millioner

11 boligforeninger kloakrenoverer og sparer millioner

Høj kvalitet og en optimeret proces med stordriftsfordele og millionbesparelser – Boligkontoret Århus, der administrerer 5700 lejemål har droppet vanetænkningen ved at sætte 11 afdelingers kloakfornyelse i samlet rammeudbud. Aarsleff Rørteknik har vundet udbuddet og har netop igangsat arbejdet.

- Typisk sætter inspektøren og afdelingsbestyrelsen i hver enkelt afdeling deres kloakfornyelse i udbud og entrerer med hver deres leverandør. Men da en række af vores afdelinger stod foran en fornyelse inden for de kommende år, så vi her en mulighed for et samlet udbud med stordriftsfordele, forklarer projektleder Christian Peter Andersen fra Boligkontoret Århus. 

Løbende udarbejdelse af fornyelsesplaner

Ledningsnettet under de forskellige afdelinger er mellem 40-60 år gamle. Aarsleff Rørteknik har derfor gennem de senere år med udgangspunkt i TV-inspektioner løbende udarbejdet fornyelsesplaner for langt den overvejende del af afdelingerne. 

- Vi har et godt overblik over de forskellige afdelingers kloaknet, da kloaknettet er inddelt i et skadesindeks fra 0-10 efter retningslinjer udstukket af DANVA. Det er vigtigt at danne sig et overblik over tilstanden inden dele af kloaknettet falder helt sammen, forklarer Henrik Kjær, salgsleder hos Aarsleff Rørteknik.

Millionbesparelser

Kloakfornyelsen af de 11 afdelinger udføres hovedsageligt med Aarsleff strømpeforinger, hvor man krænger en polyesterforing ind i eksisterende, nedslidte kloakrør og derved undgår opgravning. 

- Den opgravningsfri metode giver minimale gener for beboerne, fordi det ikke er nødvendigt at grave store arealer op, som er til gene for beboerne.  Derved sparer de enkelte afdelinger og Boligkontoret i Århus millioner af kroner, siger Henrik Kjær.

Metoden er testet af Teknologisk Institut og en Aarsleff Strømpeforing har en forventet levetid på op til 100 år.

 

Referenceprojekter fra Per Aarsleff A/S

Søndervangen Afd. 24

Søndervangen Afd. 24

Anlægsarbejde | Aarhus | 93 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve...

Langkærparken i Aarhus

Langkærparken i Aarhus

Udv.renovering | Aarhus | 471 Mio.kr

Udv.renovering af energi optimering/renove i Aarhus med 862 lejligheder på 3 ...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår