10.000 kvadratmeter klimaskærm:

Annonce – Dato 16 maj 2024

Renoveringsprojekt klimasikres med fibercement

Renoveringsprojekt klimasikres med fibercement

Hele 10.000 kvadratmeter vindspærreplader fra Swisspearl bliver i den kommende tid leveret til den almene boligforening Blokland i Albertslund. Her er en stor renovering gået i gang, som blandt andet skal energioptimere boligblokkene med nye facader. Renoveringen omfatter hele 303 boliger fordelt på fire boligblokke. Bygningerne, som er opført i 1970’erne, har blandt andet behov for at blive energioptimeret med nye tage samt facader.

Bygherre og rådgiver foretrak Windstopper Basic

”Bygherre og rådgiver havde et specifikt ønske til, at vi bruger Windstopper Basic-vindspærrepladerne, da det er et velkendt produkt på markedet, som de er trygge ved at benytte. Det er samtidig et produkt, som vi i NCC har stor erfaring med fra vores projekter”, siger Robert B. Jensen, produktionsleder, energirenovering DK, NCC Building Danmark.

Stor ordre til stort projekt kræver koordinering

Leverancen af 10.000 kvadratmeter vindspærreplader er ikke en uvant størrelsesorden for Swisspearl, men det kræver dog alligevel en god koordinering med bygherre. Især på grund af Blokland-projektets omfang, der i fem etaper påvirker de fire involverede boligblokke på forskellig vis.

”Der er tale om et meget stort renoveringsprojekt, som er inddelt i flere etaper, så vi undgår, at samtlige beboere skal genhuses på samme tid. Men rent logistisk er det også nemmere at håndtere, og leverancerne af byggematerialer ankommer til byggepladsen løbende, efterhånden som vi starter en ny deletape op. Opsætningen er også godt i gang, og vi er nu kommet en tredjedel ind i projektet”, lyder det fra produktionslederen på projektet.

Han suppleres af Hans-Christian Eriksen hos Swisspearl:

”Vi er vant til at levere byggematerialer til både store nybyggerier og renoveringsprojekter, og vi laver altid en køreplan for, hvordan vi håndterer leveringer i etaper, som i samarbejde med entreprenøren kan justeres løbende, for vi kan selvsagt ikke levere 10.000 kvadratmeter materialer på én gang”, fortæller Hans-Christian Eriksen fra Swisspearl.

Renoveringsprojekt klimasikres med fibercement fra Swisspearl

Oplagt til energiforbedringer

Blokland er langt fra det første store renoveringsprojekt, hvor Swisspearl leverer Windstopper-plader til. Og i en tid, hvor nybyggeriet falder og renoveringsprojekter vinder stigende indpas har Windstopper-pladen sin berettigelse i projekter med fokus på energiforbedring.

”Swisspearls vindspærreplader er produceret i en slidstærk fibercement, der ikke svækkes af det uforudsigelige danske vejr, og Windstopper Basic, som er brugt til projektet her, kan stå uafdækket i op til seks måneder. Så kommer der en uforudset hændelse, betyder det ikke, at vindspærrepladerne eller bygningen tager skade af fx manglende facadebeklædning. Pladerne i vores Windstopper-serie har også en høj pH-værdi, der gør fibercementen modstandsdygtig over for råd og svamp, så det er altså en utrolig holdbar klimaskærm til byggeriet”, siger Hans-Christian Eriksen i Swisspearl.

Renoveringen af Blokland forventes færdig i foråret 2026.

Om renoveringen af Blokland:

Bygherre: Vridsløselille Andelsboligforening
Hovedentreprenør: NCC Danmark A/S
Leverandør af vindspærreplader: Swisspearl Danmark A/S
Leverance: 10.000 m² Windstopper Basic
Renoveringens samlede omfang: 303 boliger. 22.667 m² i alt
Byggeperiode: April 2023 – marts 2026

For yderligere information kontakt venligst:

Salgschef Projektsalg Hans-Christian Eriksen, e-mail: hans.eriksen@swisspearl.com, tlf.: 28 10 61 70.

Referenceprojekter fra Swisspearl Danmark A/S

Elmelunden

Elmelunden

Nybygning | Holbæk | 100,0 Mio.Kr

Nybygning af ældre-/plejeboliger i Holbæk med 85 lejligheder . Selve byggerie...

Ny KB Hallen

Ny KB Hallen

Nybygning | Frederiksberg | 200 mio.kr

Kjøbenhavns Boldklub planlægger opførelse af ny KB Hal Projektet omfa...

Plus Bolig Eternitgrunden

Plus Bolig Eternitgrunden

Nybygning | Aalborg | 20,0 Mio.Kr.

Nybygning af parkeringshus/kælder i Aalborg på 2 etager . Selve byggeriet er ...

Virklund Fritidscenter

Virklund Fritidscenter

Tilbygning | Silkeborg | 17 Mio.Kr

Tilbygning af idrætshal/gymnastiksal i Silkeborg på 1 etager . Selve byggerie...