Varmepumper på taget i stedet for fjernvarme

Dato: 14 maj 2019

Beboerne i Bornholms Boligselskabs afdeling Mågevangen i Tejn har efter omfattende beregninger fravalgt fjernvarme og i stedet investeret i varmepumper.

Luft-til-vand varmepumpe fra Vølund VarmeteknikBornholms Boligselskabs afdeling Mågevangen i Tejn får varmepumper

Hvad var udfordringen?

Indtil for et år siden havde hver familie i Mågevangen sit eget oliefyr, men et kommende fjernvarmenet gjorde det aktuelt at fremskynde en udskiftning og samtidig overveje alternative opvarmningsformer, herunder varmepumper. For at få belyst mulighederne blev der inviteret til informationsmøder, hvor flere VVS- og varmepumpeinstallatører deltog side om side med fjernvarmeforsyningen.

Hvad var løsningen?

Flere møder og flere regnestykker senere besluttede beboerne i Mågevangen, at hver af de tolv boliger skulle have en luft-til-vand varmepumpe til erstatning for oliefyrene - og i stedet for fjernvarme. Anlægget består af en udendørs enhed, der trækker kalorier ud af luften og omdanner energien til varme. Varmen sendes ned gennem den tidligere skorsten til en indendørs enhed, hvorfra den bruges til opvarmning af boligen og brugsvandet.

"Vi har fået en sikker og stabil varmeløsning, som oven i købet er miljøvenlig og billig i drift. Investeringen til varmepumperne er indregnet i huslejen, som er steget med ca. 300 kroner om måneden," fortæller beboerformand Ole Madsen.

Hvordan blev resultatet?

På mågevangen har de ikke fortrudt valget af luft til vand-varmepumper i stedet for fjernvarme: "Varmepumperne har været i brug i over et år, og de indfrier alle forventninger. Faktisk har vi sparet omkring 80.000 kroner det første år, hvor EnergiTjenesten Bornholm havde beregnet 72.000 kroner. Hvis vi sammenligner med dengang, hvor vi havde oliefyr, er besparelsen endnu større, nemlig 140.000 kroner om året," siger Ole Madsen.

Mere om produktet LUFT TIL VAND – VARMEPUMPER

LUFT TIL VAND – VARMEPUMPER

Danmarks stærkeste løsninger indenfor varmepumper

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår