Vadehavscenteret

Vadehavet er Danmarks største Nationalpark og udpeget som verdensarvsområde af UNESCO.

Det nye Vadehavscenter har været undervejs siden 2007, og er blevet til i samarbejde mellem Esbjerg kommune, Realdania, A. P. Møller Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Friluftsrådet, Louis Petersens Legat og Augustinus Fonden.

Vadehavscentret har gennemgået en gennemrivende renovering, hvor det efter 1,5 års lukning kunne genåbne d. 2. februar 2017. Fra centrets originale tre længer, blev det udvidet med fire længer, og dermed en udvidelse fra 1400m2 til 2800m2.

Vadehavscentret er på mange måder et helt ekstraordinært projekt, der har imponeret verden over med dens enestående arkitektoniske fremtoning.

PRODUKTKOBLING: Facadeelementer

Facadeelementer

Taasinge Facadeelementer findes i 3 hovedtyper.

Arkitekt Dorte Mandrup fandt sin inspiration i landskabet og området, hvortil hun har skabt et unikum af en bygning, der nærmest vokser op af jorden.

Jeg hører ikke til dem, der tænker, at natur og kultur ikke hører sammen – at bygninger ødelægger landskaber. Men når jeg arbejder med noget, skal det give mening. Det er succeskriteriet. Og det kræver, at jeg forholder mig til det landskab, jeg befinder mig i.”

Dorte Mandrup, Arkitekt, til artikel på politiken.dk for Dansk Arkitektur Center.
Dorte Mandrup har skabt et projekt, der inddrager lokale byggetraditioner og kultur med den firlængede stråtækte gård. Tag og facader er tækket med lokale rør høstet i Limfjorden og i Ringkøbing Fjord. De stråtækte overflader er bløde at se på, og er med til at tegne en lang, blød profil mod horisonten. Det er tilmed første moderne byggeri, man har set opført i rør på både facade og tag.

Vadehavscentret skal ses som en nyfortolkning af de traditionelle gårde. Med dens skulpturelle udformning, understreger og fremhæver den områdets og landskabets historie, der er altafgørende for Vadehavscentret.

Hele bygningen er skabt med henblik på tilgængelighed. Vadehavscentret er et sted, der skal modtage rigtig mange mennesker. Derfor har det været vigtigt at skabe en åbenhed, der er med til at invitere folk indenfor. Det er blandt andet udtrykt igennem den måde, der er skabt læ for publikum. Helt lavpraktiske ting som dette gør, at man føler, der er draget omsorg for en.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Flere produkter fra Taasinge Elementer

Tagelementer

Tagelementer

Tagelementer udføres efter 4 principielt forskellige løsninger.


Dækelementer

Dækelementer

Dækelementer til etagedæk udføres efter 2 principielt forskellige løsninger


Vægelementer

Vægelementer

Hurtig etablering af indvendige vægge


CLT

CLT

Det arkitektoniske og bæredygtige valg


Referenceprojekter fra Taasinge Elementer

Mjøstårnet

Mjøstårnet

Brumunddal

Mjøstårnet er 85,4 meter højt, og dermed verdens højeste træbygning. Mjøstå...

Filmhusene

Filmhusene

Nybygning | Furesø Kommune | 0 mio.kr

FILMHUSENE ER ÉT AF DE I ALT TRE NABOLAG PÅ FLYVESTATION VÆRLØSE Filmhusen...

Søndervig - Lalandia

Søndervig - Lalandia

Nybygning | Ringkøbing-Skjern | 400 mio.kr

Hos Lalandia i Søndervig finder du det bedste fra to verdener. Den til tide...

Sorgenfrivang I I

Sorgenfrivang I I

Udv.renovering | Lyngby-Taarbæk | 392 mio.kr

SORGENFRIVANG II LIGGER I SORGENFRI, TÆT VED SKOLE, INDKØBSCENTER OG S-TOG ...