Skumbeton, et alternativ til EPS-beton

Annonce – Dato 1 jun 2021

Flere medier, med relation til byggebranchen, har beskrevet de udfordringer, der kan opstå når EPS-beton anvendes i forbindelse med nybyggeri samt renovering af eksisterende bygninger.

Se links til disse artikler nederst i denne nyhed.

Skumbeton, et alternativ til EPS-betonet godt og holdbart alternativ

Tilbage på et byggemøde i 2019, afholdt af Det Stående Byggeudvalg, blev det konkluderet, at der kan være en betydelig risiko forbundet med brugen af EPS-beton, når det bruges i opbygning af gulvkonstruktioner. Materialet har i flere tilfælde vist sig at være for svagt til at klare de trykbelastninger, der må forventes at være i en gulvkonstruktion. Derudover har der været tilfælde, hvor gulvvarmeslanger er sprunget og har opfugtet gulvet.

Der er på nuværende tidspunkt ikke defineret officielle regler eller anvisninger for anvendelse af EPS-beton. Dermed står rådgivere og entreprenører med et markant øget ansvar, når de vælger at benytte materialet.

Hvilke muligheder er der så?

Et sikkert og holdbart alternativ til EPS-beton er Skumbeton fra Areo Undergulve A/S. Skumbeton er cement tilsat, vand og et additiv - skumbeton kan bedst beskrives som med "småluftbobler omgivet af cementmørtel" og boblerne i blandingen er mellem 0,3 og 1,5 mm i diameter. Skumbeton har en lav vægt og anvendes derfor til nivellering og opbygning af undergulve, når der er brug for en vægtmæssig let opbygning.

Fakta om skumbeton

  • Skumbeton er varme- og lydisolerende.
  • Skumbeton er vandreduceret for at give minimal tørretid – tørretiden er ca. 10 mm i døgnet.
  • Skumbeton er gangbar efter 1 døgn.
  • Skumbeton udlægges i lag fra 50 mm til 600 mm.
  • Skumbeton produceres i vores egen pumpebil, og produktionen sker kontinuerligt på stedet.
  • Skumbeton er CE-mærket EN 13 813 i henhold til byggevareforordningen under Trafik-, Bygge og Boligministeriet.
  • Skumbetn er M1 mærket af Dansk teknologisk institut for at opfyldelse af gældende krav for dansk indeklima.

Et godt og holdbart alternativ til EPS-beton er Skumbeton fra Areo Undergulve A/S.Areo Undergulve A/S - Undergulve til byggeprojekter i hele Danmark

Vi kan hurtigt og effektivt udlægge Skumbeton, flydemørtel/tyndpuds til undergulve og gulvafretning i hele Danmark.

Samtidig udlægger vi DGNB-certificeret 3 mm Scan Underlay lyddug eller 25 mm trinlydsdæmpende 28dB EPS-plader, hvor bl.a. varmeslanger kan påmonteres. Det vil sige, at vi klarer hele undergulvets opbygning. Vores erfarne mandskab og egen pumpebil sikrer at udførelsen er af høj kvalitet, og kunden både sparer tid og materialer.

Ønskes tilbud på undergulve, kontakt venligst:

Areo Undergulve A/S: Claus Pedersen, cp@areo.dk,
+45 5163 1876
Areo A/S: Michael Hougaard, mh@areo.dk +45 2512 7436

Link til artikel fra Ingeniøren

Link til artiklen fra Building Supply

 

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår