Skoler: Stor efterspørgsel på Performance+

Annonce – Dato 1 okt 2020

Stenløse Privatskole har som mange skoler haft et stort ønske om at forbedre indeklimaet i klasselokalerne, fordi luften i løbet af dagen blev tung og fugtig. Et klassisk tegn på, at luftens indhold af CO2 er for højt, og at der er behov for mere udluftning.

”Vi ledte efter en ventilationsløsning, som kunne tilpasses undervisningslokalerne og blev anbefalet af andre skoler at tage fat i InVentilate,” fortæller viceskoleleder Ole Odde.

Ventilation til Stenløse Privatskole fra InVentilate
Selv om Performance+ hænger under loftet ser man det faktisk ikke. Stenløse Privatskole er meget tilfreds med resultatet og overvejer nu at renovere endnu flere klasselokaler med Performance+.

En samlet indeklimaløsning

Dermed blev Stenløse Privatskole blandt de første skoler, der har fået installeret InVentilates nyeste indeklimaløsning Performance+, som er specielt udviklet til undervisningslokaler, daginstitutioner, konferencerum og andre lokaler med behov for ekstra stort luftskifte.
”Performance+ tager hånd om alle aspekter af et sundt indeklima ved at sikre frisk luft med behagelig temperatur og et lavt lydniveau. Og med en indbygningshøjde på kun 35 cm kan systemet installeres i eksisterende lokaler,” forklarer Lasse Andersen, salgschef hos InVentilate.

Innovativt ventilationssystem giver skoler langt bedre indeklima
Performance+ kan også indbygges i nedhængt loft som her på foto fra Ørslevkloster skole.

Markant lavere CO2-niveau

Da han kom ud på Stenløse Privatskole for at måle indeklimaet, viste det sig ganske som forventet, at luftens CO2-niveau blev højt i løbet af skoledagen. Men så snart Performance+ blev installeret og begyndte at skifte luften 5,5 gange i timen – ganske langsomt og uden træk – skete der en markant forskel, ”Nu ligger CO2-værdien i gennemsnit under 800 ppm, hvilket er et fint stykke under de tilladte 1000 ppm, som mange skoler kæmper for at overholde,” siger Kim Friis Vedøe. En ekstra fordel ved Performance+ er, at der går 5 år imellem, at filteret skal skiftes, og Stenløse Privatskole overvejer nu at installere indeklimasystemet i flere klasselokaler. I den første klasse er systemet monteret under loftet, men det kan også indbygges i loftet som vist på billedet fra Brårup Skole i Skive.

FAKTA

Bygherre: Stenløse Privatskole
Sted: Dam Holme 1-5, Stenløse
Omfang: Klasseværelse med 22 elever og 1 lærer
Enhedstyper: InVentilate Performance+
Projektperiode: 2019-20

FIRMAPROFIL

InVentilate er et 100 % danskejet selskab, som siden 2009 har udviklet og leveret decentrale ventilationsanlæg til den danske og europæiske byggebranche. InVentilate arbejder ud fra den klare målsætning at forsyne byggebranchens professionelle aktører med energibesparende ventilationsanlæg, som er enkle og rentable at installere.

Se mere på www.inventilate.dk, tlf. 72 30 10 24.

Referenceprojekter fra InVentilate Aps

Tiendeladen

Tiendeladen

Nybygning | Aalborg | 30 Mio.Kr

Nybygning af kollegier/ungdomsboliger i Aalborg med 32 lejligheder på 4 etage...

Grønnegården

Grønnegården

Udv.renovering | Aalborg | 0 Mio.kr

Udv.renovering af boligblokke i Aalborg . Selve byggeriet er påbegyndt juni 2...