Kongegården i sydbyen, Silkeborg

I/S Sydbyen opfører boliger på den tidligere trælastgrund i Silkeborg

Projektet omfatter opførelse af 40 lejligheder og 16 rækkehuse. Etageboligerne opføres i 3-4 etager, som mindre ”blokke” med indbyggede forskydninger både i planen og snittet, så der skabes en mangfoldig og varieret bygningskrop. Bygningerne opføres i teglsten i forskellige nuancer, og med frem og tilbagetrækninger og altaner og balkoner for at skabe en mangfoldighed og diversitet, som er kendetegnende ved en by. Udearealerne mellem bygningerne er som udgangspunkt ikke kørearealer, men forbeholdt gående og cyklende. Derved opnås arealer, som  tilgodeser bløde trafikanter og opfordre til ophold og leg. Parkering til bebyggelsen etableres dels under terræn i p-kælder og dels i den nordøstlige del af området.

Mod Valdemarsgade etableres en rækkehusbebyggelse i 2 etager med saddeltag. De enkelte huse udføres med samme planløsning. Rækkehusene bliver ca. 140 m² og udføres med 4 soveværelser på 1. sal. Der etableres carport, et skur på 6 m² og et hyggeligt og intimt gårdmiljø.

Byggearbejdet udføres i totalentreprise af JFP - Jørgen Friis Poulsen A/S. Arkitekt er Årstiderne Arkitekter, ingeniør er Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, landskabsarkitekt er Terra Nova Landskabsarkitekter V/ Henning Christensen.

Billedkreditering: Årstiderne Arkitekter A/S

PRODUKTKOBLING: Adgangskontrol

Adgangskontrol

Scantron har udviklet adgangskontrolsystemet, FlexAir® der integrerer adgangskontrol med dørtelefoni, postkasseanlæg, nøglesystemer og meget mere.

Ved hovedindgangen til Kongegården er der monteret VPES dørstationer og Nexus læsere fra Scantron. Med sit klassiske og tidløse design harmonerer VPES dørstationen med etageboligernes skandinaviske arkitektur og stil. VPES dørstationerne er udstyret med rengskygge, som beskytter dørstationens bagplade for rindende vand og giver designet en ekstra finish.

Beboerne får adgang til opgangen ved scanning af adgangsbrik på indgangspartiets Nexus læsere. Samme adgangsbrik benyttes ved lejlighedsdørenes smarte EvoLock® håndtag med integreret ADK-læser.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Flere produkter fra Scantron A/S

Dørtelefoni

Dørtelefoni

Scantron dørtelefoni er enkel i form, men knivskarp hvad angår design og funk...


Brandkommunikation

Brandkommunikation

Scantrons brandkommunikationsanlæg består af et udvidet dørtelefonanlæg med t...


Referenceprojekter fra Scantron A/S

Den Grønne Fatning

Den Grønne Fatning

Nybygning | Herlev | 313 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Herlev med 244 lejligheder på 11 etager . Selve by...

Havneholmen, Aarhus

Havneholmen, Aarhus

Anlægsarbejde | Aarhus | 450 Mio.Kr

Anlægsarbejde af boligbyggeri m.m. i Aarhus med 397 lejligheder på 13 etager ...

Frederiks Brygge, Teglhuset Byggefelt J

Frederiks Brygge, Teglhuset Byggefelt J

Nybygning | København | 100 Mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 1 bygninger i København med 82 lejlighe...

Enghave Brygge - Lyngholm - Opførelse af boliger

Enghave Brygge - Lyngholm - Opførelse af boliger

Nybygning | København | 320 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 3 bygninger i København med 195 l...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår